Design en lifestyleDesign en lifestyle

Hoe pas je de wet van oorzaak & gevolg succesvol toe op je sales?!

Toen ik begon met ondernemen voelde verkopen voor mij als iets dat moest. Een noodzakelijke goed om mijn business draaiende te houden. Maar het was zeker niet mijn hobby. Het voelde alsof ik de mensen iets ontnam. Alsof ik mijn potentiële klanten iets oplegde wat ze eigenlijk niet wilde. Al snel kwam ik er achter dat ik vanuit die basis instelling niet ver zou komen in mijn ondernemers avontuur. Ik moest een shift maken. Een shift van ‘nemen’ naar ‘geven’. Dit werd mijn basis instelling. Niet alleen in het ondernemen maar in het leven in zijn algemeen. En er opende deuren waarvan ik het bestaan eerder nog niet wist! 

Hoe maak je deze shift? En hoe pas je de wet van oorzaak & gevolg succesvol toe op je sales? 

De wet van oorzaak & gevolg stelt dat alles wat je geeft in gelijke mate bij je terug komt. Ik gebruik zelf graag de vergelijking van een tennisbal 🎾. Wanneer je een tennisbal tegen de muur aangooit zal deze altijd naar je terug kaatsen. 

Wat de meeste ondernemers echter doen is dat ze bal niet tegen de muur durven te gooien (lees onvoorwaardelijk durven te geven) en de bal angstvallig vasthouden (constant nadenken over wat ze wel of niet ‘gratis’ kunnen delen met hun potentiële klanten). De vraag: “geef ik niet teveel weg?” is de vraag die ik het meest te horen krijg van ondernemers. Het verlamt ze, met als gevolg dat ze of niets delen met de wereld of heel voorzichtig zijn met wat ze ‘gratis’ delen. Met andere woorden ze houden de bal angstvallig vast of gooien hem maar heel zachtjes tegen de muur aan. Gevolg! Een minimale terugkaatsing of erger zelfs geen terugkaatsing van je tennisbal (lees geen energie, lees geen geld). 

Wil je de wet van oorzaak & gevolg succesvol inzetten op je sales zul je dus eerst onvoorwaardelijk moeten gaan geven. Alleen dan zul je ook onvoorwaardelijk ontvangen. 

Jouw product, service, dienst = het mooiste cadeau dat jij de wereld te bieden hebt (althans daar mag ik vanuit gaan, als dit niet zo is is mijn tip: Verander dit eerst voordat je gaat ‘verkopen’. Je wilt namelijk niet iets verkopen dat niet 100 % spirit proof is. Geen idee hoe je je product 100 % spirit proof maakt no worries ik help je hier graag bij via mijn Spirit Marketing course).

Je ontneemt niemand iets wanneer jij je product aan hen ‘verkoopt’.

Sterker nog je geeft ze het mooiste cadeau van hun leven. De vergoeding die je daar vervolgens voor krijgt is slechts een logisch gevolg van de wet van oorzaak en gevolg (lees de tennisbal komt weer bij je terug). Het is zo simpel! Nu is het slechts een kwestie van deze mentale shift maken.

Denk je nu waar moet ik beginnen?

Stap 1. Ga onvoorwaardelijk geven

Stap 2. Tweak je product zodat die 100 % spirit proof is

Stap 3. Deel je product/service/dienst vanuit spirit met de wereld

Wil je hier mijn hulp bij?! Schrijf je dan vandaag nog in voor de enige course in de wereld die Marketing en het Spirit stuk met elkaar combineert. En allow binnen 3 maanden resultaten waar je zelf van zal staan te kijken. Making good MONEY along the way and making a great IMPACT on the world!

Klik hier om je direct aan te melden voor de Spirit Marketing Course 

en start vandaag al met de eerste Bonus training!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.