Hoe 'overleef' je de corona pandemie LOA (law of attraction) stijl?

Onze focus op ‘gezondheid’ en het voorkomen van ziekte is groter dan ooit. Waar ik eerst zonder er bij na te denken gerust na een bezoek aan de supermarkt onderweg al wat snoeptomaatjes in mijn mond stopte loop ik nu (ja je hoort het goed) met een gecertificeerd mondkapje de supermarkt in en was ik mijn handen grondig bij thuiskomst. Mijn boodschappen afsoppen (ja dat schijnen ook veel mensen te doen) doe ik dan weer niet. 

Maar hoe weet je nou wat je wel of niet moet doen tijdens deze pandemie? Of beter gezegd: hoe ‘overleef’ je deze pandemie LOA stijl? Vandaag mijn belangrijkste tips + een super leuke oefening. 

Wat ik de afgelopen jaren door schade en schande heb geleerd is dat er in dit leven uiteindelijk maar 1 ding is dat echt belangrijk is. En er ook maar 1 ding is waar wij werkelijk zelf invloed op hebben: onze eigen emoties. 

‘Feeling good’ is mijn top prioriteit. Dat is ook de reden waarom ik geen afspraken inplan voor een bepaalde tijd, niet naar verjaardagen ga als ik daar geen zin in heb, ook in een nachtclub gerust een kop thee bestel, mijn boodschappen niet afsop maar wel met een mondkapje de supermarkt in ga. 

Ik doe wat goed voelt voor mij! 

En dat is ‘het geheim’ als we het hebben over hoe jij de Corona pandemie LOA stijl kunt ‘overleven’.

Je ‘moet’ doen wat voor jou goed voelt. Als je dat niet doet wordt je GEK!

Alles wat je denkt te ‘weten’ is gebaseerd op ‘oude’ of eerder aangeleerde overtuigingen. 

Voorbeeld: je herkent een bril pas als ‘bril’ nadat je geleerd hebt dat een bril een bril is. Je weet pas of iets lekker of niet lekker is nadat je het geproefd hebt. En je weet pas of je iets leuk vindt of niet nadat je het geprobeerd hebt. Ons hele leven worden we geconditioneerd en zo creëren we onze voorkeuren. 

En precies dit moet je blijven doen. Het blijven aanvoelen. ‘Wat voelt goed voor mij?’ Doe je dat niet dan ben je overgeleverd aan de zogenoemde Goden. Of beter gezegd aan de mening van de hele wereld. Want voor alles is wel iets te zeggen. En voor elk standpunt kan ik minstens 2 artikelen vinden die een goed verweer ‘tegen’ voeren en een goed verweer ‘voor’.

Maar hoe doe je dat ‘bij je eigen voorkeur blijven’ in deze tijd? Een tijd met zoveel input en zoveel meningen?!

Om dit iets makkelijker voor je te maken ontwierp ik een hele simpele en leuke  oefening: The game of least resistance

Elke keer als je twijfelt over iets, of onzekerheid voelt over een keuze zet je beide stellingen tegen over elkaar. 

Bijvoorbeeld: 

  1. Ik sop voortaan al mijn boodschappen af
  2. Ik blijf mijn boodschappen doen zoals ik het altijd deed
  1. Ik doe voortaan een mondkapje op als ik op plekken kom waar het druk is 
  2. Ik ga gewoon zoals altijd zonder mondkapje naar de supermarkt 
  1. Ik ga niet bij mijn moeder op bezoek
  2. Ik ga wel bij mijn moeder op bezoek 

Etc 

Kies steeds bij elke stelling de weg van least resistance. Voel intuïtief zonder er te lang over na te denken welke het beste voelt. En dat scenario kies je! 

Again. Het gaat hierbij er niet om wat ‘waar’ of ‘onwaar’ is. ‘Gegrond’ of ‘ongegrond’. Het gaat om 1 ding. Hoe jij je voelt! En wanneer je je daar steeds meer door gaat laten leiden en ontdekt hoe jij je emoties volledig kunt gebruiken als jouw eigen geleide systeem dan is de sky the limit. 

Heel veel plezier met oefenen en liefs voor nu! 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.