Design en lifestyleDesign en lifestyle

Doorbreek je eigen oerangst in 3 stappen!

Evolutionair gezien zijn we geconditioneerd om onszelf te beschermen tegen angst. In de oertijd overleefde je niet als je niet altijd op je hoede was. Dit mechanisme zit nog steeds in ons systeem, en is de reden waarom we liever veilig blijven op de plek waar we nu zijn dan dat we de Leap of Faith nemen.

Toen ik in 2017 voor een groots besluit stond voelde ik dezelfde oerangst. De angst voor het onbekende. Maar ik voelde ook een calling, een calling om meer uit het leven te halen. Dus besloot ik ondanks mijn hoge schulden, hoge maandlasten en nul komma nul marketingervaring toch de Leap of Faith te nemen en mijn hart te volgen. Ik besloot niet opnieuw in vaste dienst te gaan en mijn ondernemersdroom te volgen. Ik gaf mijzelf 1 jaar. 1 jaar om te bewijzen dat ik dit kon, als het dan toch niet zou lukken kon ik altijd opnieuw in vaste dienst.

Doorbreek je eigen oerangst in 3 stappen!

Vandaag deel ik 3 stappen zodat ook jij je eigen oerangst kunt doorbreken. Of je nu op het punt staat een relatie te verbreken, een nieuw huis te kopen, een nieuwe opleiding te starten, you name it. Deze stappen zullen je helpen de Leap of Faith te nemen zodat ook jij jouw licht GROOTS kunt laten schijnen. 100 % vanuit je authentieke Zelf en volledig in samenwerking met het universum. 

Stap 1. Erken dat je het spannend vindt. Erkenning is de opening naar meer. Dus voel de angst, benoem het, laat het licht erop schijnen.

‘De schaduw verdwijnt als je het licht erop laat schijnen. Als je er een deken overheen gooit wordt het monster alleen maar groter’

Stap 2. Maak vandaag nog een besluit. Wil ik op deze manier blijven leven? Een leven dat misschien niet ideaal is maar wel ‘veilig’ (met andere woorden ik weet wat ik heb en kan verwachten) of kies ik voor een leven van onbegrensde mogelijkheden maar wel met de kans dat ik ‘faal’. Wat je ook besluit no judgement hier. Maar maak een keuze. Want je keuze bepaalt je realiteit.

Stap 3. Neem de verantwoordelijkheid voor de keuze en de consequentie van de keuze die je hebt gemaakt. Kies je voor scenario 1, prima, maar veroordeel jezelf dan ook niet langer voor de resultaten die je als gevolg van deze keuze manifesteert. Het is simpel weg een kwestie van oorzaak en gevolg. Kies je voor het 2e scenario dan geldt hetzelfde verhaal. Je zult spannende situaties op je pad krijgen. Je zult soms denken ‘help waar ben ik aan begonnen?!’, maar het hoort bij het pad wat je gekozen hebt (lees het is een logische consequentie). Wat je ook kiest. Ga ervoor!

‘I am willing and I trust you!’

Tot slot heb ik als extra verdieping op dit topic: ‘je eigen oerangst doorbreken’ nog 2 resources voor je klaar staan. 

Resource 1:

Face your Fears and do it anyway.

Resource 2:

Het doorbreken van je eigen upper limit!

Voor welke spannende keuze jij op dit moment ook staat, you can do this! 

Schrijf je vandaag nog in voor de enige course in de wereld die Marketing en het Spirit stuk met elkaar combineert. En allow binnen 3 maanden resultaten waar je zelf van zal staan te kijken. Making good MONEY along the way and making a great IMPACT on the world! –> https://sovschoice.com/smcourse/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.