GezondheidGezondheid

5 Simpele, effectieve manieren om je product goed te verkopen

Een product maken/creëren is nooit mijn probleem geweest. Sterker nog mijn allereerste uitgebreide e-course: de 7 geheime sleutels naar ultiem geluk had ik in 2 dagen gemaakt en opgenomen. Het werd uiteindelijk de course waarmee ik serieus geld begon te verdienen. Én ik leerde een hele belangrijke les. Een product, hoe goed ook, verkoopt zichzelf NIET!

 

Toen in 2017 mijn eerste product af was dacht ik “nu komen de mensen vanzelf naar me toe”. Think again dat gebeurde niet. Dus had ik een probleem want ik wist toen nog niets van marketing en ik hield er ook niet van. Te commercieel, te onethisch, je kent het wel. Toen besloot ik iets geniaals te doen, ik besloot een oproep te plaatsen voor een mastermind. De rest is inmiddels geschiedenis. 3 maanden later had ik mijn eerste €10.000 omzet, kwam mijn podcast binnen op nummer 1 in de I-Tunes top 100, werd ik gefeatured in de top 10 meest succesvolle online onderneemsterslijst en verkocht ik mijn eerste mastermind groepstraject (toen voor €9000 p.p.) effortless zonder enige vorm van ‘traditionele’ marketing.

 

Maar wat is mijn ‘marketing’ geheim? 

5 Simpele, effectieve manieren om je product goed te verkopen:

  • Geheim 1: doe uitsluitend dingen die goed voelen voor jou! Word je zelf gillend gek bij het lezen van een ellenlange salespage plaats dan zelf ook geen ellenlange salespage op je website. Hou je niet van webinars geven doe het dan ook niet! P.s. ik heb trouwens nog nooit een salespage gemaakt of een webinar gegeven voor mijn mastermind trajecten en stuk voor stuk zaten ze in no time vol.
  • Geheim 2: Wacht niet met je product marketen/verkopen totdat het product af is. Dit is killing voor de energie en het ontneemt het katalystor effect (meer hierover in de resource, zie onderaan de pagina). Bedenk een framework van waar uit je wilt werken (bijv. 1 x per maand een live training, 1 x per week een incheck moment, you name it ) en start met de verkoop. Laat de input voor de content ontstaan along the way en creëer je content afgestemd op de energie van je klanten.
  • Geheim 3: Don’t put too much content in your product. Niemand zit te wachten op een enorme lijst aan huiswerk/video’s etc. wat ze elke week moeten doen. Klanten willen snel resultaat voor minimaal werk. Je verkoopt de belofte/het resultaat NIET de vorm.
  • Geheim 4: Bereken eerst wat je wilt verdienen, bepaal daarna je prijs. 9 van de 10 ondernemers creëren eerst hun product en gaan daarna de prijs bedenken. Ik doe dit net andersom. Ik bereken eerst wat ik voor de aankomende 6 maanden wil verdienen en maak dat de leidraad voor mijn prijzen. Ik heb hier ook een heel simpel rekentrucje voor, stuur me een mailtje naar info@sovschoice.com met topic: ‘trucje’ dan stuur ik je mijn rekentruc + de voorbeeld mail van mijn eigen mastermind zodat je kunt zien hoe ik de rest van de geheimen toepas in mijn ‘salesmail’.
  • Geheim 5: ‘Allow’ de inspiratie versus het te ‘pushen’. Tussen deze 2 frequenties zit een enorm verschil. Aanvoelen wat het verschil is tussen deze 2 frequenties is de key voor een simpele en effectieve verkoop van je product/dienst ongeacht de prijs die je vraagt.

Maandag 2 november is het zover ; de start van mijn nieuwste 3 daagse challenge! Creating space for your business 2.0. Meld je NU gratis aan. KLIK HIER!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.