GezondheidGezondheid

4 TIPS VOOR HET SCHRIJVEN VAN EEN GOEDE SALES E-MAIL!

Toen ik in 2017 begon met mijn eigen coaching ‘praktijk’ vroeg ik €50 voor een workshop van een paar uur en dat vond ik toen al super veel geld. Een half jaar later verkocht ik mijn eerste Mastermind traject aan 9 vrouwen voor €9000 per persoon via één simpel mailtje.

Nu hoor ik je denken ‘klinkt leuk, maar mij lukt dit niet’. Maar guess again, ‘verkopen’ via de mail is geen rocket science. It’s just all about energy!

Vandaag deel ik met jou mijn 4 tips zodat ook jij je eigen succesvolle salesmails kunt gaan schrijven en daarmee goed geld kunt gaan verdienen met dat wat je het liefste doet! 

  •  Tip 1.

    Hou het kort en krachtig. Ik heb over de jaren heel wat geëxperimenteerd met sales mails. En als ik een ding inmiddels heb ontdekt, is dat hoe zekerder ik van mijn aanbod ben hoe korter en krachtiger de mails zijn. Doordat mijn energie in die mails superduidelijk is trek ik met die mails precies de klanten aan die ik wil voor de prijs die ik wil. Een lange mail is niet per definitie slecht, maar wel ‘onduidelijk’ in energie. 

  • Tip 2. Verkoop NOOIT je product (lees de vorm: boek. e-course, mastermind). Deze ‘fout’ heb ik zo vaak gemaakt. Het is niet zo dat je helemaal niet verkoopt als je de vorm verkoopt, maar het kost zoveel meer energie (lees overtuiging van je klant) dan nodig is. Wat moet je dan wel ‘verkopen’? De droom! Het verlangen waar mensen direct “JA” tegen zeggen. 
  • Tip 3. Zorg voor een duidelijke en directieve CTA (call to action). Dit kinkt als een open deur. Maar de meeste CTA’s die ik voorbij zie komen aan het einde van een e-mail of post is iets in de trant van ‘check mijn bio voor meer info over mijn e-course’ of ‘klik op de button hieronder om mee te doen’ of ‘maak gebruik van deze code om extra voordelig mee te doen’. Maar guess what?! Dit is veel te vaag. Je wilt niet dat je klant naar je bio gaat en meer gaat lezen over je aanbod. En je doel is ook niet dat je klant gaat ‘klikken’ om een voordeel code te bekijken. Je doel is dat je klant gaat kopen en aan de slag gaat met je boek, e-course, mastermind, you name it. Alleen een duidelijke en krachtige CTA leidt tot sales.

Benieuwd naar mijn CTA in mijn best converterende salesmail? Stuur dan een mailtje naar info@sovschoice.com met het topic ‘CTA’ en de naam van je website dan stuur ik je mijn voorbeeld mail.

  • Tip 4. Zet een tijdslimiet in je e-mail. Het is belangrijk dat de energie van je aanbod niet eindeloos blijft sluimeren, lees steeds meer afneemt in energie. Dit geldt voor zowel jou (als ‘verkoper’) als voor je klant (als ‘afnemer’). 
 

Extra resource:

Video : wat je moet doen als je klanten je traject te duur vinden?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.