4 tips om je eigen ‘vorm’ van spiritualiteit te ontdekken!

Bij spiritualiteit denken we al snel aan meditatie, yoga, en retraites in de natuur. Niet zo snel aan een paar Balenciaga sneakers en een Chanel tas. Toch laat schrijfster & psycholoog Sophie zien dat deze 2 dingen; spiritualiteit en Balenciaga sneakers, heel goed hand in hand gaan. Balenciaga sneakers, of een Chanel tas zijn namelijk dingen waar zij heel erg blij van wordt. In dit artikel deelt Sophie 4 tips om je eigen vorm van spiritualiteit te ontdekken zonder dat je iemand hoeft te worden die je eigenlijk niet bent!

Dingen waar je blij van wordt!

Maak een lijstje van dingen waar jij van kinds af aan al blij van werd. Werd jij bijvoorbeeld altijd super blij van gele kleren, of hield je van jongs af aan al van katten, of werd je net als ik heel blij van mooie schoenen. Maak deze lijst, en claim deze dingen als jouw eigen vorm van spiritualiteit. In het begin voelt dit wellicht raar omdat we allemaal geconditioneerde ideeën hebben over wat spiritualiteit is. Maar in de kern is ‘spiritualiteit’ dat waar we diep van binnen gelukkig van worden. Voor de een is dit een paar Balenciaga sneakers, voor de ander kroelen met je kat op de bank.

Ontspanning

Onderzoek op welke momenten jij je het meest ontspannen voelt. Is dit als je buiten in de natuur een rondje gaat wandelen, of ontspan jij juist door in de woonkamer te gaan dansen, in de tuin te werken of door meditatie. De vorm waar jij het meest ontspannen van raakt is jouw eigen uiting van je spiritualiteit. Mediteren staat niet gelijk aan spiritualiteit. Het is slechts een vorm die voor sommige mensen werkt om naar binnen te keren. Maar als jij totaal niet ontspannen raakt van 15 minuten stil zitten op een meditatie kussen, kies dan een vorm die wel bij je past.

Beschrijf je wonder dag

Beschrijf een dag uit je wonder en beeld je in dat alles mogelijk is. Waar word je wakker, met wie, hoe ziet je huis eruit, wat doe je op deze dag, wat voor werk doe je, schrijf het allemaal op. Als je je wonder hebt beschreven onderzoek dan vervolgens wat je vandaag al kunt doen om dit wonder op ‘kleine schaal’ te leven. Je zult ontdekken dat door de dingen uit je wonder nu al te gaan doen, je je echt gelukkig gaat voelen, en vandaaruit steeds krachtiger kunt voelen wie jij werkelijk bent los van alle geconditioneerde gedachten en verwachtingen van social media, je werk en je familie.

Wees jezelf!

Tot slot misschien wel de belangrijkste tip! Wees jezelf. Er bestaat niet zoiets als een ‘spiritueel’ iemand. In de kern zijn we namelijk allemaal spirituele wezens die slechts een reis maken in deze fysieke wereld. Ben je benieuwd hoe je nog meer in contact kunt komen met je eigen spiritualiteit en wie jij werkelijk bent los van al je conditioneringen, bestel dan mijn nieuwste boek ‘De Instructies naar Verlicht Leven’ en ontdek hoe leuk het leven is als je alles wat je ‘moet’ lekker laat varen. En je het leven kunt leven dat je bedoeld bent te leven. Omdat je het waard bent.

CREËER FOCUS

Luisteren naar je intuïtie klinkt makkelijker dan het is. Nog veel te makkelijk laten we ons nog afleiden door de telefoon, social media, of wat de samenleving van ons verwacht. Hoe heerlijk om elke dag een tool te hebben die je te midden van alle afleidingen helpt krachtig bij jezelf te blijven. Trek net voordat je op je fiets naar je werkt stapt, of je de douche onder springt een kaart van het Rose deck en je hebt je perfecte focus voor de dag. En sla een pagina open van het boek en ontdek welke boodschap het universum voor jou in petto heeft. 

‘Je intenties bepalen je focus en daarmee de uitkomst van je dag’

Combi Deal: boek + kaartendeck €79,95, SoVsChoice.com

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.