Episode #30 The Assh*le exercise

Schermafbeelding 2018-02-11 om 11.31.29Schermafbeelding 2018-02-11 om 11.31.35

In deze eerste episode van 2018 ga ik direct de diepte met je in aan de hand van een vraag van een van de luisteraressen over irritatie rondom een lieve maar “klagende” vriendin.

Dus irriteer jij je ook wel eens aan een vriendin, partner, collega of iemand anders die klaagt en niet in de actie modus komt? Dan is deze episode een must listen. Ik ben heel erg trots op deze episode. Het is mijn eerste episode over de teachings uit de Course in Miracles, dus ik ben super benieuwd wat je ervan vindt. Leuk als je via Facebook of iTunes een reactie achterlaat. Enjoy

Wat ga je leren?:

• Wat irritatie over jou als persoon zegt.

• Hoe je echte geestelijke vrijheid kunt creëren.

• Waarom je een keuze hebt tussen gevangenschap en vrijheid.

• Hoe vergiffenis jou kan helpen bij het los komen van irritatie.

• Dat alles in dit leven slechts een weerspiegeling is van je eigen perceptie.

Links mentioned in this episode:

spotify-logo-primary-vertical-light-background-rgbDe So V’s Choice Podcast show is ook te beluisteren via Spotify. Zoek op So V en dan komt de show tevoorschijn.

2 Comments

 1. Marthe 24 March 2018 at 23:32

  Hoi Sophie,

  Ik heb net podcast 30 geluisterd en deze kwam als geroepen, want het was zó van toepassing op mij vandaag (en mijn ‘irritante’ collega). Dank je voor de nieuwe inzichten!
  Maar wat ik ook grappig en heel herkenbaar vond, was dat je noemde dat je vaak irritaties hebt over vrij onschuldige geluiden zoals gekraak van chips of te zwaar ademen. Ik heb dat ook en ben erachter gekomen dat ik last heb van misofonie, heb je daar weleens van gehoord? Het zou best kunnen dat jij dat ook hebt, dus ik ben benieuwd hoe jij daarmee omgaat. Het zijn namelijk irritaties waarbij een ander gebied in je hersenen wordt geactiveerd waardoor je zelfs agressie kunt ervaren (wat meestal niet het geval is bij ‘gewone’ irritaties). En daardoor ook heel moeiijk onder te controle te houden is, tenzij het geluid stopt.
  Ik ben benieuwd hoe jij erover denkt, en vond het grappig omdat je hier niet veel mensen over hoort.

  P.S. Jammer dat de kaarten voor 7 april uitverkocht zijn, hopelijk komt er in de toekomst weer zo’n event en kan ik erbij zijn.

  Groetjes, Marthe

  Reply
 2. Pingback: Episode #51 Mijn onverwachte inzicht na een fikse haatmail

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.