Gepost op

Tasty Cannoli Dip! 

Schermafbeelding 2017-08-07 om 16.18.28

Tasty Cannoli Dip!

Toetjes, dessert en nagerechten zijn verschillende namen voor wat in onze ogen toch wel bijna het lekkerste gedeelte van de maaltijd is. Het diner afsluiten met iets zoets is natuurlijk een bekend fenomeen en is al lang geleden ontstaan. In de middeleeuwen hebben de Italianen het eten van zoete gerechtjes tijdens feestelijke gelegenheden geserveerd. Suiker was destijds nog erg duur en alleen voor de elite. Later werd duidelijk dat het serveren in gangen meer haalbaar was. Zo bleven warme dingen langer eetbaar. Als afsluiter kwam dan het zoete dessert. Dit was nog echt kostbaar en dus een grote traktatie.

Maar eigenlijk is een toetje natuurlijk nog steeds een echte traktatie en zien wij het vaak als een extra cadeautje na het diner. Vaak ben je wel voldaan na een voorgerecht en een hoofdgerecht maar zo’n zoetigheidje kunnen wij, vooral vrouwen, altijd maar moeilijk weerstaan. Chocolade, romige cheescake, ijs en fruit ‘’mmmmm!’’ Een toetje kan je echt naar de zevende hemel brengen!

IMG_4394.jpg

Italië is bij uitstek het land van de toetjes en ijsjes. Maar ken je ook de heerlijke Cannoli wafels die worden geserveerd met een zachte crème met vaak chocolade en pistache? Loopt het water je al in de mond? Maar zo’n wafel maken in sigaarvorm is erg tijdrovend. Daar heb je gewoon niet altijd zin in of tijd voor.

IMG_4391.jpg

Met ons Cannoli recept heb je snel een prachtig toetje! Doordat het in kleine glaasjes zit kun je dit op veel gelegenheden makkelijk serveren. Ideaal dus voor grotere groepen, een High Tea, een Babyshower, of als traktatie voor je collega’s.

Tasty Cannoli Dip

 • ricotta 250 gram

 • slagroom 500 ml

 • pistache nootjes 150 gram

 • chocolade reep 100 gram

 • een sinaasappel

 • een eetlepel poedersuiker

 • een eetlepel basterdsuiker

 • wafels

Bereidingswijze 

 • Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf

 • Ondertussen hak je de pistache nootjes fijn in een keukenmachine

 • Haal de pistache nootjes uit de keukenmachine en hak ook de chocolade fijn

 • Rasp de sinaasappelschil in krulletjes en pers daarna de sinaasappel uit

 • Wanneer de slagroom stijf is roer je heel voorzichtig de ricotta en de poedersuiker erdoor

 • Voeg het sinaasappelsap toe en de chocolade snippers. Roer goed door

 • Doe de massa in een spuitzak en verdeel over de glaasjes

 • Decoreer de glaasjes met de pistache nootjes, een sinaasappelkrul en tot slot een wafel

Tip: ben je met een kleiner gezelschap dan kun je de Cannoli dip ook prima in een grote schaal doen. Dippen maar! En smuller maar!

Wie zijn Sonja & Meggie?

Je kunt Sonja & Meggie ook volgen via hun eigen Facebook Pagina TastyFoodSome 

Schermafbeelding 2017-07-09 om 18.20.51

Geef een reactie