Gepost op

Stephanie’s Tips: Inspiratie is the key to a high energy

Stephanie is een van So V’s Ideal Customers en zij schrijft maandelijks een blog voor So V’s Choice. Vandaag schreef zij wederom een inspirerend blog om jou verder op weg te helpen naar jouw positieve mindset. Enjoy! 

Written by Stephanie for So V’s Choice

Ik mag jullie weer verblijden en inspireren met een nieuwe blog. Er zit een tijdje tussen mijn beide blogposts, maar in de tussentijd ben ik wel heel druk bezig geweest met mijzelf te laten inspireren. En dit doe ik overal: thuis, op straat, via social media…..

Waar ik momenteel tegenaan loop is de negativiteit die eigenlijk overal in de wereld te zien is. Weer een vreselijke aanslag in Barcelona, de hongersnood die niet lijkt te stoppen, oorlogen, bijna alles op tv en in het nieuws lijkt een negatief randje te hebben. Hoe is het dan mogelijk om ’s ochtends op te staan en met een positieve intentie de dag te beginnen en ’s avonds met een positief gevoel de dag af te sluiten.

Momenteel kijk ik weinig tv en volg het nieuws nauwelijks nog (misschien niet altijd even handig, maar ik merk gewoon dat al die negativiteit enorm mijn dag kan beïnvloeden). Ik ben momenteel vast niet de enige die de krant even overslaat of het nieuws even laat voor wat het is. Maar door ons alsmaar op het negatieve te focussen verliezen we ons oog op het al het moois wat de wereld ons brengt, het optimisme. Want als we kunnen kiezen elke morgen om juist te focussen op de positieve dingen in het leven gaan we ook veel meer positiviteit zien. De buurman die elke morgen vrolijk groet, de bloemen die nu mooi in bloei staan, het zonnestraaltje dat door de wolken heen schijnt, het land waarin we leven waarin zoveel mogelijk is, er is zoveel moois te zien elke dag opnieuw. We vergeten soms hoe mooi de wereld ook kan zijn.

DSC_0177.JPG

Positiviteit begint bij jezelf. Daar kan niemand iets voor je aan doen, de wereld kan dat niet voor je veranderen. Wel kan je door met een positieve intentie op te staan en door de hele dag dit positieve gevoel vast te houden (door je focus op al het moois) een positieve bijdrage aan de wereld leveren. Want zodra jij zelf lekker in je vel zit, straal je dit uit, en ongemerkt kun je ervoor zorgen dat je door jouw ene glimlach, groet of het korte praatje bij de kassa iemand zijn of haar dag kan maken! Hierdoor gaat die persoon zich ook positiever/gelukkiger voelen en gaat deze persoon dat ook uitstralen en zo kan je een kettingreactie veroorzaken met jouw glimlach/uitstraling.

Natuurlijk kunnen personen die minder vrolijk zijn je soms van je leg brengen. Ook ik merk dat dit wel wat met mijn positieve gevoel doet. Als iemand chagrijnig is kan ik me dit soms erg aantrekken en kan mijn fijne gevoel soms ook even verdwijnen. Meestal probeer ik hier dan even afstand van te nemen en te denken dat het niet mijn probleem is en ik hier weinig aan kan veranderen. Soms is het even niet anders en moet je je hierbij neerleggen.

Ook kan het natuurlijk voorkomen dat je zelf even niet lekker in je vel zit en dat het uitzichtloos lijkt. Probeer dan toch in de ochtend met een positieve intentie op te staan, want je zult zien dat het gaat helpen met inzien hoe gelukkig we eigenlijk zijn. Waarom kiezen voor ongelukkig zijn, terwijl je ook kan kiezen voor gelukkig zijn?

Wie is Stephanie?

Schermafbeelding 2017-07-12 om 17.09.04

 

Geef een reactie