Gepost op

Pizza van de BBQ

Schermafbeelding 2017-08-27 om 16.32.24.png

Written by Sonja & Meggie for So V’s Choice

Heb je ooit wel eens iets geproefd waar je meteen intens gelukkig van werd?
Dit is ons overkomen in het hippe Milaan wat bekend staat om zijn fashion en goed geklede mensen. Tijdens onze wandeling, op hakken, door de stad langs de kathedralen, fonteinen en prachtige boetiekjes vonden wij een klein traditionele trattoria. Dit kleine tentje zat verscholen tussen een koffiecaffe en een tabakszaak.
Het terras zat overladen vol maar precies toen wij aan kwamen lopen kwam er een plekje vrij. Deze kans lieten wij ons niet voorbij gaan en we schoven snel aan.

Omringd tussen de locals bogen wij ons over de kleine menukaart. Alles was in het Italiaans dus dit was een beetje lastig. We lieten ons daarom adviseren door de eigenaar van het familiezaakje, die trots  vertelde over het bestaan van zijn zaak en adviseerde ons zijn specialiteit.

Onder het genot van een lekkere Italiaanse wijn en kijkend naar de flanerende mensen, wachtte wij geduldig af wat ons voorgeschoteld zou worden.
We kregen een langwerpig bord met daarop drie verschillende ravioli’s. Elke ravioli had zijn eigen kleur, smaak en sausje. De smaken waren hemels! Wortel, truffel en spinazie.
Elke ravioli opzich was een ster waard. Je proefde de passie en het vakmanschap. De smaken waren puur en intens. Dit gerecht zorgde voor ons ultieme geluksgevoel in Italië.

Naast de vele pasta’s hebben we deze vakantie ook vaak pizza’s gegeten. De dunne knapperige bodems zijn echt anders dan dat wij in Nederland gewend zijn. De bodem maken is een vak apart.

De smaak van Pizza is in Nederland is daarom vaak bijna niet te evenaren. Wanneer je het probeert kun je dit volgens ons het beste te doen op de BBQ. Door de pizza op een pizzasteen te leggen krijg je een goed warm oppervlak. De warmte komt vanaf 2 kanten wat de bodem lekker knapperig maakt.

Deze week het recept van onze lievelingspizza!

Voor 2 pizza bodems:
– 250 gram tarwebloem
– 5 gram olijfolie
– 140 ml water
– 5 gram zout
– 3 gram gedroogde gist

Voor de pizza topping:
– Pakje carpaccio
– Tomaten basissaus
– Zakje rucola
– Pijnboompitjes
– Truffel mayonaise

– Als je een broodbakmachine hebt, kunnen de ingrediënten voor de pizza bodem erin en zet je de machine op het deegmenu.

– Heb je een keukenmachine dan doe je de ingrediënten erin en kneed je het met de deeghaken tot een mooi deeg en laat het vervolgens een uur afgedekt op een warme plek rijzen.

– Als je pizzadeeg met de hand maakt:
Meng de bloem en het zout in een kom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gist. Schenk de olie en de rest van het water erbij. Meng net zo lang tot er een samenhangt deeg ontstaat.
Laat dit ook een uur afgedekte op een warme plaats rijzen.

– Ga je het deeg niet meteen gebruiken? Dan is het een verstandig om het deeg na het rijzen, in het aantal benodigde porties, in de koelkast afgedekt door een natte doek te bewaren.

– Ga je pizzabodems uitrollen? Bestuif dan eerst het aanrecht met bloem zorg dat het deeg niet blijft plakken aan je handen. Is het deeg te plakkerig kan je er altijd bloem toevoegen.

1. Rol het deeg uit met een deegroller.
2. Besmeer de pizzabodem met de tomaten saus en bestrooi met geraspte kaas.
3. Bak de pizza op een pizza steen ca. 10 minuten op de BBQ
4. Bedek de pizza met de rucola, carpaccio
5. Strooi er voor de smaak nog wat pijnboonpitjes op
6. Doe wat kloddertjes truffelmayonaise op de pizza

 

Wie zijn Sonja & Meggie?

Je kunt Sonja & Meggie ook volgen via hun eigen Facebook Pagina TastyFoodSome 

Schermafbeelding 2017-07-09 om 18.20.51

Geef een reactie