Gepost op

Hoe je door middel van “Cord Cutting” je energie kunt verhogen

Schermafbeelding 2017-08-27 om 16.32.24

Nathalie schrijft elke 2 weken een artikel voor So V’s Choice. Vandaag deelt ze een super krachtige meditatie tool om jouw “energie” gemakkelijk te verhogen. Wij zijn heel benieuwd of dit een oefening is die jij gaat uitproberen, super leuk als je het laat weten in de “reacties”.

Written by Nathalie for So V’s Choice

Een hele krachtige tool die ik dagelijks gebruik is Cord Cutting: het doorsnijden van energetische banden die je gedurende dag gevormd hebt met alles in je omgeving. Over het algemeen gaat het om mensen maar ik merk bij mezelf ook dat het gaat om objecten, plaatsen of gedachtes. Dat kan flink wat energie zuigen en ik wil natuurlijk graag fris mijn bedje in. Zie het als spirituele persoonlijke verzorging!

Wat is Cord Cutting?

Ok, het kan even wat zweverig worden, maar daar moet je even doorheen. Als je het namelijk een paar keer hebt uitgeprobeerd zal je zien dat je meer energie hebt en lekkerder slaapt. Tenminste, dat is wat het mij oplevert. Wanneer je contact maakt met een persoon wordt er een koord gevormd: een connectie. Familie, je partner, collega’s of willekeurige mensen waar je alleen maar langsloopt kunnen al een koord tussen jou en hen laten ontstaan. Meestal ben je je er wel van bewust maar heel vaak ook niet. Onbestemde vermoeidheid of een onverklaarbaar gevoel van blegh kunnen hierdoor dus komen. Een connectie maakt namelijk een overdracht mogelijk en dat kunnen gedachtes en gevoelens zijn die soms niet zo fijn zijn voor jou. Natuurlijk hoeft het niet, maar het kan wel.

Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af zodat je er niet langer last van hebt dan nodig. Het voorkomen kan je doen door in je ochtendmeditatie een schild neer te zetten of je te beschermen, maar als het eenmaal is gebeurd dan moet je het ook kunnen verwijderen.

Hoe doe je dat?

  1. Ga comfortabel zitten en begin met rustig ademhalen

  2. Wanneer je er klaar voor bent visualiseer je alle koorden die gedurende dag zijn gevormd vanuit je buik. Sommige koorden zijn dik, donker en voelen zwaar aan. Anderen zijn dat juist weer niet. We gaan ze allemaal doorsnijden.

  3. Vervolgens kan je het volgende zinnetje zeggen of denken. Bedenk wel even wie of wat je fijn vindt om aan te roepen. Persoonlijk gebruik ik Aartsengel Michael (ondanks dat ik niet religieus ben maar hij heeft een zwaard en dat vind ik tof). Het mag alles zijn.  ‘Lieve Michael, ik vraag je alle koorden door te snijden die vandaag zijn gevormd tussen mij en mensen, objecten, gedachten, gevoelens, plaatsen en emoties die niet gevormd zijn uit liefde of mij op een andere manier ondersteunen. Ik neem die energie terug. Snijd de koorden nu door. Dank je wel.’

  4. Blijf zo lang zitten als je zelf fijn vindt of begin met het volgende deel van de meditatie. Ik gebruik dit zelf als een soort schoonmaak-oefening voordat ik echt ga mediteren.

    Wie is Nathalie?

    Je kunt Nathalie ook volgen via haar eigen BLOG: My Winding Path 

    Schermafbeelding 2017-07-06 om 17.57.57

Geef een reactie