Gepost op

Gronden en Beschermen

Schermafbeelding 2017-08-07 om 16.18.28

Gronden en Beschermen

Om de hele dag goed in je vel te zitten is het belangrijk dat je je spirituele persoonlijke verzorging op orde hebt. Ondanks dat dagelijks mediteren me niet altijd lukt, probeer ik het wel dezelfde prioriteit te geven als tandenpoetsen. Wat ik ’s ochtends heel fijn vind om te doen (en als ik eerlijk ben, is het voor mij ook noodzakelijk om te doen) is mezelf beschermen en gronden. Dan trek je minder ‘rommel’ aan en sta je stevig genoeg om de dag aan te kunnen.

Waarom beschermen en gronden?

In de intro maakte ik al de vergelijking met tandenpoetsen en beschermen en gronden kan je zien als de mondspoeling: heel erg belangrijk, veel toegevoegde waarde maar niet iedereen doet het even braaf. Waar ik het al kan merken wanneer ik een dag niet gemediteerd heb, is het nog heftiger als ik mezelf ook niet gegrond heb. Gronden en beschermen doe je zodat je steviger in je schoenen staat voor de dag en dat je een extra beschermlaagje over jouw energieveld legt. Door dat extra laagje komen dingen gedurende de dag wat minder heftig binnen, hebben energiezuigers minder vat (zowel mensen als activiteiten die je niet leuk vindt).

Hoe doe je dat?

  1. Ga comfortabel zitten. Het maakt niet uit of je nog een beetje slaperig bent maar ga wel je bed uit want anders val je geheid weer in slaap, haha!

  2. Wanneer je een aantal keer rustig door je neus adem hebt gehaald kan je je beginnen voor te stellen dat er een wortel of koord zich vanuit jouw voeten of kont groeit de grond in.

  3. Dit koord gaat alle aardlagen door tot het diep in de kern zit. Visualiseer je dat de wortel stevig in de aarde zit. Vervolgens komt de energie van de aarde terug in jouw lichaam.

  4. Als je voelt dat je hier klaar bent, dan kan je jezelf gaan beschermen. Stel je voor dat er vanuit de aarde die energie zich om jouw uitbreidt. Het maakt als het ware een sterke, lichte bal om je heen. Bedenk je dat deze bal super sterk is en je de hele dag zal beschermen. Maak het je comfortabel.

  5. Blijf zitten totdat je klaar bent.

Als je gedurende de dag wat extra energie, bescherming of stevigheid nodig hebt, kan je denken aan de oefening en ‘activeer’ je het als het ware weer. In plaats van dat de energiebal uit de aarde komt kan je je ook voorstellen dat er zich een lipstickhuls over je heen schuift die je de hele dag bij je houdt.

Als je een extra boost nodig hebt kan je je ook voorstellen dat de bal een kleurtje heeft.

  • Roze of rood laat alleen liefde door.

  • Blauw voor kalmte en rust

  • Groen voor heling van jezelf en anderen (goed als je in de zorg werkt)

  • Zilver voor wanneer je naar drukke plekken toe moet

  • Goud voor extra zelfvertrouwen of creativiteit

Volgende keer zal Nathalie meer vertellen over hoe je een dag kan afsluiten zodat je fijn schoon je bed in kan duiken!

Je kunt Nathalie ook volgen via haar eigen BLOG: My Winding Path 

Schermafbeelding 2017-07-06 om 17.57.57

Geef een reactie