Gepost op

Griekse Vega Borrelhapjes

IMG_1130

written by Tasty Foodsome for So V’s Choice

Met deze blog gaan we over de grens! Het is zomervakantie en de vakantiebestemmingen inspireren ons om thuis te experimenteren met verschillende mediterrane invloeden. Deze week hebben we voor de Griekse keuken gekozen. Deze keuken staat veelal bekend om het vlees zoals pita gyros en souvlaki. Maar laten we de feta, olijven en Griekse wijnen niet vergeten.Ook de kruiden en smaakmakers zijn heerlijk, al ga je er soms wel een beetje van stinken. Maar tijdens de vakantie is dat een stukje minder erg.

Wij zijn al meerdere keren op de betoverende Griekse eilanden geweest. Het leuke vinden wij dat je er, wanneer je goed zoekt, nog prachtige strandjes vindt. De zee en het strand maken ons sowieso heel gelukkig, maar daar nog net ietsjes meer. Maar ook de gastvrijheid en het Griekse langzame leven geven ons echt een super warm gevoel.

Voor dit recept gebruiken we aubergine als hoofd ingrediënt. In de  Griekse moussaka wordt deze groente in plakjes verwerkt. Dit inspireerde ons voor het maken van deze balletjes. Met stukjes feta, munt en oregano maakt het de Griekse snack helemaal compleet.

Ze zijn lekker vega dus voor iedereen een heerlijk hapje voor bij de borrel!

IMG_0325

Griekse Vega Borrelhapjes

  • 2 aubergines

  • een blok fetakaas

  • 100 gram pijnboonpitten

  • een theelepel oregano

  • zout en peper

  • olijfolie

  • een takje munt

  • paneermeel

– Snijd de aubergines in kleine blokjes en bak ze in wat olijfolie aan. Laat dit vervolgens goed afkoelen

– Hak de feta, pijnboonpitten, een eetlepel olijfolie en een takje munt fijn in de keukenmachine

-Voeg dit mengsel bij de aubergines en strooi hier 5 eetlepels paneermeel bij

-Maak hier balletjes van en laat een half uur opstijven in de koelkast

-Leg de balletjes op het bakpapier en bak de balletjes op 200 graden voor ca. 25 minuten.

-Serveer de balletjes met Tzatziki. Zie hiervoor ons extra geluksmomentje.

Wie zijn Sonja & Meggie?

Je kunt Sonja & Meggie ook volgen via hun eigen Facebook Pagina TastyFoodSome 

Schermafbeelding 2017-07-09 om 18.20.51

 

Geef een reactie