Gepost op

Stephanie’s tips: hoe ruim je je gedachten op

Schermafbeelding 2017-07-27 om 16.16.22.png

Written by Stephanie, written for So V’s Choice

Je leven is, zoals je zelf denkt dat het is. Als mijn dochter naar buiten kijkt en ziet dat het regent roept ze: “jippie het regent!” Als wij door onze gekleurde bril, die gekleurd is geworden door de jaren heen en ook hoe we ons voelen op dat moment naar buiten kijken en zien dat het regent denken we: “nee getsie, wat een vies weer”. Je gedachte omzetten naar “jippie het regent” is misschien een te grote stap, maar misschien kan je wel naar een tussengedachte gaan: “ach het regent dan misschien nu wel even, hierdoor lijkt alles wel meteen een stuk groener en stralender”. Door de gedachte positiever te laten klinken, ga je jezelf ook een stuk positiever voelen.

Alles is een mindset. Jij kan je gedachten en overtuigingen veranderen, maar daarvoor moet er eerst ruimte gecreëerd worden.

20370504_10154531518892257_421793685_n.jpg

Zo kunnen omstandigheden er ook voor zorgen dat je hoofd vol zit en er geen ruimte meer is voor positieve en helpende gedachten en overtuigingen. Vol met zoals ik het soms noem ‘troep’. Zo heb ik afgelopen week de hele week ruimte en vrijheid gecreëerd. En keek ik uit naar het moment dat de grijze bak geleegd zou gaan worden door de vuilnismannen. Nu vraag je je vast af, waarom kijk je daar zo naar uit en wat heb je dan de hele week gedaan?! Het antwoord is heel simpel: opruimen! De badkamer, de keuken, kasten, laatjes…heerlijk. Zoals So V ook in haar podcast verteld over te veel spullen hebben waardoor ze bijna denkt dat haar huis te klein is. Dit is een goede reden om te kijken wat je allemaal bezit en waar je echt waarde aan hecht. Iedereen is geneigd om zoveel mogelijk te verzamelen. Ook dit begint al bij kinderen. Mijn dochter kan geen grindpad voorbijlopen of ze begint met een verzameling steentjes aan te leggen.

20400996_10154531520792257_666924706_n.png

We trappen er allemaal in, overtuigd door reclames en advertenties, want we denken het dan echt nodig te hebben. Onze gedachten worden hier ook beïnvloedt. Maar hebben we het ook echt nodig? En kijk eens naar al die 100 tijdschriften, ga je die echt nog lezen? Waar je er bij sommige zelfs achter kwam dat ze nog in het plastic zaten. En dat jurkje in de kast, eigenlijk net te strak. Ga je daar echt de rest van je leven op wachten totdat je er misschien weer in gaat passen of dat het over tien jaar misschien weer in de mode komt?! Overtuig jezelf dat je met minder (troep), je jezelf een stuk vrijer en gelukkiger gaat voelen!

Terugkomend bij waar ik begon. Kijk eens naar buiten. De zon schijnt en die kost niks! Of misschien als je dit leest regent het wel. Kijk dan eens naar de planten, hoe blij ze zijn met het vocht en hoeveel groener ze er dan uitzien. Wat ik hiermee wil zeggen is: ga je huis eens door (misschien elke dag een gedeelte) en kijk wat je echt nodig hebt en ga lekker ruimen. Zodra de grijze bak vol zit beloof ik je dat je hoofd ruimer aanvoelt! Je voelt je een stuk vrijer! Er is ruimte gecreëerd voor nieuwe positieve gedachte. De troep is letterlijk en figuurlijk opgeruimd.

En nu ga ik na al dat opruimen lekker genieten van een kopje koffie en heerlijk verder dromen over alles wat me in mijn weg naar geluk nog te wachten staat. Enjoy!

Wie is Stephanie?

Schermafbeelding 2017-07-12 om 17.09.04

Geef een reactie