Gepost op

Loslaten…..

“Ik zou zo graag meer rust en balans willen maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen” als jij dit wel eens tegen jezelf gezegd hebt vraag dan HIER gratis de 1e stap aan. Met behulp van 2 korte video’s ontdek je wat jij vandaag nog kunt doen om meer rust en balans te creëren.  

Written by Ravenna, written for So V’s Choice

Wow. Ineens mag ik blogs gaan schrijven. Super spannend! Ik weet nog niet zo goed hoe ik wil beginnen maar ik denk dat ik het gewoon moet laten gaan. En dan ben ik gelijk bij het stukje loslaten. Want dat(!) is toch wel één van de moeilijkste dingen om te doen. Loslaten van angst, loslaten van controle, loslaten van wat dan ook…

Ik vind het vooral leuk om anderen te inspireren en te helpen dus ik laat mijn onzekerheid los en ga gewoon schrijven. Want wat kan er verkeerd gaan?

Dat had ik vorig jaar nog niet durven denken. Dat ik mijn angst om te falen, mijn angst voor andermans mening durf los te laten.

Ik ben perfect zoals ik ben, want ik ben wie ik ben. Dat heb ik de afgelopen maanden geleerd. Ik mag er zijn…

blog4

Al sinds jongs af aan wil ik altijd alles zo goed mogelijk doen, eigenlijk gewoon perfect maar perfectie bestaat niet weet ik nu. Daarnaast was ik altijd enorm bang om te falen en wilde ik altijd controle hebben over van alles. Tot een paar maanden geleden hadden deze eigenschappen mij volledig in hun macht. Want wow, wat was het eng om examens te doen, keuzes te maken of presentaties te geven. Een drama. Ik deed er alles aan om het zo goed mogelijk te doen en als ik dan een keer een 7 haalde was ik enorm teleurgesteld.

Mijn zelfbeeld was zo negatief en dat zorgde voor pure onzekerheid op allerlei gebieden. Ik dacht altijd dat wat ik deed niet goed genoeg was, ik legde de lat extreem hoog en de spanning liep altijd hoog op.

Sommigen zullen zich hier in herkennen en zullen zich afvragen hoe ik dit in hemelsnaam heb aangepakt. Eigenlijk is het antwoord daarop heel kort: Sophie. Vanaf het moment dat ik Sophie echt ben gaan volgen en deel heb genomen aan de eerste workshop begon ik langzaam te veranderen.

Ik had eindelijk mijn knop gevonden, ineens zag ik het allemaal zo helder.

Mensen om mij heen zagen dat het beter met me ging en dat ik eindelijk weer echt happy was. Uiteindelijk heb ik het natuurlijk allemaal zelf gedaan en ben ikzelf eigenlijk het antwoord op de vraag maar Sophie heeft mij wel het inzicht gegeven. Direct na de workshop heb ik een notitieblok gekocht en ben ik dagelijks mijn dankbaarheidsmomentjes op gaan schrijven. Inmiddels staat dit boekje al voor de helft vol aan dankbaarheidsmomenten, inspirerende quotes, complimentjes en nog veel meer andere inspirerende dingen.

blog

En toen, het ging zo goed en plotseling werd ik wakker op de SEH in het ziekenhuis. Na een ernstige hartritmestoornis was ik in een shock geraakt. Ik bleek een aangeboren hartafwijking te hebben. De dag erna ging het nogmaals mis en een week later had ik een ICD met 2 elektroden in mijn hart. Ik was de controle volledig kwijt en toch voelde het niet helemaal zo. Ik had inmiddels geleerd dat jijzelf, alleen jijzelf, alle macht hebt over je gedachtes en dus ook over je geluksgevoel. Nu klinkt dit misschien heel bizar en onvoorstelbaar maar het is zo. Ik heb de afgelopen 5 jaar veel heftige situaties meegemaakt en deze situaties hebben mij al die tijd overgenomen. Ik werd geleefd.

Nu doe ik dat anders. Ik neem de regie in eigen handen en bepaal zelf wat ik denk, wil of doe. Dat geeft mij een ultiem vrijheidsgevoel.

Eigenlijk stond ik er zelf ook een beetje versteld van dat ik het allemaal over me heen liet komen. Ik voelde me mentaal nog steeds beter dan al die andere jaren. Natuurlijk is het niet niets om ineens na bijna 25 jaar er achter te komen dat je een hartafwijking hebt en dat je 3x bijna uit het leven bent gestapt door hartritmestoornissen, dat ontken ik zeker niet. Ik heb momenten dat de angst voor een shock me ineens overvalt of dat ik lichte paniek voel als ik een steek voel in mijn borst maar deze momenten zijn minimaal en ik laat ze er zijn. Ik raak niet in paniek doordat ik paniek of angst voel, ik laat het er zijn en accepteer het.

Ik laat mijn controle los.

Ravenna

**14 augustus is er overigens weer een nieuwe Workshop Happy & In Control, dit is dezelfde workshop die Ravenna volgde maar dan in een nieuw jasje. Hier vind je alle info! **

Wie is Ravenna?

Schermafbeelding 2017-07-20 om 12.45.07

 

2 gedachten over “Loslaten…..

  1. Mooi geschreven Ravenna, een inspiratie voor velen. Ik ga zeker je blogs volgen 😉

    1. Lief!! Thanks:)

Geef een reactie