Gepost op

Gelukkiger ondersteboven

“Ik zou zo graag meer rust en balans willen maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen” als jij dit wel eens tegen jezelf gezegd hebt vraag dan HIER gratis de 1e stap aan. Met behulp van 2 korte video’s ontdek je wat jij vandaag nog kunt doen om meer rust en balans te creëren.  

Written by Celine, written for So V’s Choice 

Als ik ’s ochtends gekreukeld en met serieuze wallen (want, een baby én een peuter) m’n bed uit klim en op de tast mijn weg zoek naar mijn yogamat, sta ik telkens weer verbaasd over de uitwerking die dat stukje rood eco rubber op mij heeft. Soms is alleen daar zitten, ademen, al voldoende om de energie terug te voelen stromen.

En als ik eenmaal begin… volgt moeiteloos de ene houding na de andere, mij al voelend een weg banend door mijn lijf.

Het is vaak die eerste stap, die kleine twee meter van de woonkamer naar de mat, die het moeilijkste zijn. Iets met discipline. En nieuwe gewoontes creeëren. Want écht, op een gegeven moment is het een tweede natuur om ’s ochtends je lichaam te willen stretchen, te voelen waar meer energie naar toe mag, waar je stijf bent, waar je je sluit of waar je juist te open staat. En om dan de balans voor die dag te herstellen. Want een blokkadeloos lijf, waar energie ongeremd doorheen kan stromen, is een gelukkig lijf. En een gelukkig hoofd. Zelfs met wallen, trust me!

Als je je duf voelt, glansloos, moe…

Ga eens op je kop staan! Bekijk de wereld eens van de andere kant.

Dat we volwassen zijn hoeft niet te betekenen dat we in een stram volwassen harnas hoeven te leven.

Speel! Probeer! En als je omdondert, who cares? Als kind wisten we dat, tijd om het ons te herinneren.

celines blog foto

Waarom?

Omgekeerde houdingen helpen enorm om je energiehuishouding én immuunsysteem een boost te geven. Als je op de kop staat, stroomt je bloed makkelijker richting je hart, zodat die een klein beetje uit kan rusten van dat eeuwige gepomp. Bovendien krijg je een betere zuurstoftoevoer naar je hersenen, wat die after-work-dip kan verhelpen.

Omgekeerde houdingen stimuleren ook het parasypatische zenuwstelsel, wat staat voor ‘rest & digest’ (tegenover het sympatisch zenuwstelsel dat staat voor ‘fight & flight’) waardoor je stress beter los kunt laten, rustiger wordt en een betere nachtrust krijgt.

Moeilijk?

Nou, dat hangt er vanaf. Je kunt het namelijk zo uitdagend maken als je zelf wilt. Ben je al langere tijd bekend met yoga en heb je een instant boost nodig, een soort cup-a-soup effect zonder meuk?

Kopstand, zou ik zeggen. Of schouderstand, misschien langer vol te houden en minder belastend voor je nek.

Ben je nog niet (zo lang) bekend met yoga, ben je moe, zwanger, of ben je alleen op zoek naar rust in je hoofd? Dan zou ik met mijn benen omhoog tegen de muur gaan ligen, armen op de buik en ademen. Gewoon ádemen. En genieten van het ontspannende gevoel dat langzaam je lichaam binnen stroomt. Je benen zullen je dankbaar zijn. Je toekomstige spataderen iets minder. Die worden namelijk voorkomen hierdoor.

En ben je gewoon op zoek naar lol, plezier in je leven?

Instant succes met de handstand. Of de radslag, voor mijn part. Gewoon buiten, op straat, op het strand, in het park. Laat ze maar kijken. Morgen staan ze zelf ook ondersteboven voor de spiegel.

xox Céline

Wie is Celine?

Je kunt Celine ook volgen via haar eigen Facebook pagina

Schermafbeelding 2017-07-20 om 16.21.22

Geef een reactie