Gepost op

Gelukkig met niets

written for So V’s Choice, written by Anita

3

Nou ja eigenlijk moet het zijn: gelukkig voor niets. Ik kan helemaal gelukkig en blij worden van een bosje bloemen uit de berm.
Elke ochtend ga ik vóór het werk met mijn hond Nera naar het bos. Dat is al geluksmoment# 1.

Het is altijd heerlijk om ‘s morgens vroeg als het nog heel rustig is in de natuur te lopen, of het nu zomer of winter is, of het regent of zonnig is. Het bos is elk moment anders en mooi. Soms maak ik een praatje met bekenden die ook elke ochtend met hun hond in het bos zijn maar meestal wandel ik lekker alleen, laat mijn gedachten de vrije loop en geniet van Nera die onbezorgd rondrent.

veldboeket
Volop planten in de berm

Ik loop meestal vanuit huis naar het bos en passeer daarbij allerlei ongerepte stukjes berm waar de natuur gewoon haar gang kan gaan. Daar bloeit van alles, vooral in deze tijd van het jaar. Ik loop dus geregeld met bossen bloemen te sjouwen. Ik denk dat het een leuk gezicht is want de meeste mensen die mij passeren en zien lopen met hond en bloemen, lachen mij vriendelijk toe.
Eenmaal thuis zoek ik een vaas die bij de bloemen past (gelukkig heb ik een enorme verzameling vazen) en zet de bloemen snel in de vaas voor ze verleppen. Daar doe ik niet te moeilijk over, ik ga niet staan ‘bloemschikken’: zo’n bos wilde bloemen moet ook een beetje ‘wild’ in de vaas. Het zijn soms verrassende combinaties, het is maar gewoon wat ik tegenkom. De ene keer heb ik een enorme bos maar de andere keer heb ik alleen maar wat kleine bloemetjes gevonden, nou die gaan dan gewoon in een héél klein vaasje.

 

Veldboeket
De natuur zorgt voor prachtige kleurcombinaties

Het is niet zo dat ik nooit bloemen koop, dat doe ik ook regelmatig, maar zo’n zelf geplukt veldboeket geeft toch een speciaal gevoel. Ik zoek er een mooi plekje voor en als ik dan na mijn eerste kop koffie aan mijn werkdag begin, kan ik mij geen mooiere start van de dag bedenken!

veldboeket
Veldboeket in oude Franse aardewerk pot

Wie is Anita?

Schermafbeelding 2017-07-07 om 15.13.15

Je kunt Anita ook volgen via haar eigen blog: Anita’s Home Blog.

Geef een reactie