Gepost op

De zoektocht naar geluk is vaak minder abacadabra dan het lijkt

“Ik zou zo graag meer rust en balans willen maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen” als jij dit wel eens tegen jezelf gezegd hebt vraag dan HIER gratis de 1e stap aan. Met behulp van 2 korte video’s ontdek je wat jij vandaag nog kunt doen om meer rust en balans te creëren.  

Written by Carmen, written for So V’s Choice

Triggers. We kennen ze allemaal. De een kan van nature misschien wat beter met ze om gaan dan de ander, maar hoe dan ook, zorgen ze vaak voor een disbalans. Bij kleine dingen kan die disbalans voor korte duur zijn, bij wat grotere zaken van langere duur.  Of het nou met ons werk te maken heeft, onze relatie, onze zus of simpelweg de treinconducteur die niet zo aardig deed, triggers horen bij het leven. Vaak maken onze gevoelens en gedachten die we hebben over de trigger, het nog net allemaal een beetje complexer. Voor je het weet zit je alleen nog maar in je hoofd en raak je verstrengeld in een soort intern dichtbegroeid bos waar je gedachten als aapjes van de ene naar de andere tak slingeren.

Ik zelf heb van nature een hoge gevoeligheidsgraad. Daar zat altijd veel schaamte en afkeuring aan vast waardoor ik keer op keer mijn eigen gevoelens af wees en constant de boodschap aan mezelf gaf dat ik niet goed genoeg was.

Yoga heeft daar verandering in gebracht, niet zozeer omdat er geen triggers meer zijn maar omdat er simpelweg meer balans is ontstaan waardoor onprettige gevoelens er ook mogen zijn. Zodra er zich triggers voordoen, laat ik ze toe, adem ik er doorheen, waardoor er geen negative gevoelens in mijn systeem blijven woekeren. Op deze manier creeer ik lichamelijke en geestelijke ruimte en openheid, wat uiteindelijk tot een vrij en gelukzalig gevoel leidt.

Zo simpel kan het zijn.

De zoektocht naar geluk is vaak minder abacadabra dan het lijkt, maar zit m vaak meer in het simpelwel volgen van dagelijkse richtlijnen. Yoga is hiervoor een essentiele en toeganglijke tool doordat het op iedere plek en ieder moment van de dag beoefent kan worden.

Yoga kan gezien worden als een stukje dagelijks onderhoud, zoals je tanden poesten.

Kies een dagelijks moment waarin je geest, emoties en lichaam de vrijheid hebben om te zijn wat ze willen zijn. In alle vrijheid, zonder regels. Dat geldt voor alles; goed, mooi, fijn, lelijk, onprettig en ja soms ook simpelweg ‘ gekke gedachtes’.

Tijdens mijn lessen vraag ik iedereen altijd een intentie voor zichzelf te zetten voor hun practice van die dag. Dit kan van alles zijn, misschien ben je heel perfectionistisch, tot op het verlammende af, en wil je tijdens je practice toepassen dat het allemaal niet zo ‘perfect’ hoeft te zijn.

Dat als je vandaag niet gelijk je tenen aan kan raken (waar veel mensen nog van denken waar het over gaat) dat dat niet wil zeggen dat dat nooit gaat gebeuren. Wat belangrijk is, is dat je verder bent gekomen dan de vorige keer. Misschien wil je minder kritiek hebben op jezelf en op anderen. Misschien wil je simpelweg meer met je lichaam in contact komen te staan zodat je er beter naar kunt luisteren.

Probeer ruimte te creeeren daar waar je uitdagingen ervaart, of het in je lichaam, geest of ziel is. Ga simpelweg zitten, aanvaard het, laat het los en voel hoe alle nare gevoelens wegebben als sneeuw voor de zon waardoor er weer plek is voor gelukzaligheid.

Wie is Carmen?

Lijkt het je leuk een keer een les te volgen bij Carmen neem dan een kijkje op haar eigen website voor haar lesrooster: Carmen Guda Yoga

Schermafbeelding 2017-07-20 om 15.55.58

Geef een reactie