Gepost op

3x mediteren voor een gelukkige ochtend

written for So V’s Choice, written by Nathalie

4

Vroeger opstaan om de dag fijn te beginnen is een goede manier om een extra beetje geluk in je leven te brengen. Nu hoor ik je denken ‘Weet je hoe belangrijk mijn slaap is?’ en als HSP’er met een behoefte aan minimaal 9u slaap per nacht kan ik zeggen: I hear you. Maar het grote voordeel van vroeger opstaan is, is dat je minder gehaast bent en dus rustiger aan je dag kan beginnen. Vandaag 3 soorten meditatie die je kan toepassen.

Morning pages | Een brain dump op de vroege morgen is ook heel erg fijn om te doen. Je kan natuurlijk meteen 3 pagina’s volpennen (zoals de originele morning pages bedoelt zijn), maar probeer eens te beginnen met eentje. Het idee is dat je gaat schrijven totdat de pagina vol is, of als je een klokje hebt gezet, de tijd om is. Je kan de grootste onzin opschrijven die je kan bedenken. Het leeg maken van je hoofd voordat je aan de dag begint zorgt ervoor dat je de dag al een beetje kan structureren en je gedurende de dag kan focussen. Het doel is wel dat je die 3 pagina’s kan volschrijven omdat je na de eerste pagina een beetje gaat graven in je psyche en daar de goudklompjes kan vinden.

Mediteren |  Je hoeft geen super lange meditatie te doen: 5 minuten is al genoeg. Begin dan met jezelf te gronden door te visualiseren dat er uit je voeten wortels groeien die zich in de aarde boren en dat je van de aarde stevigheid en energie mee krijgt. Vervolgens kan je de resterende tijd dan rustig op je ademhaling letten. Probeer een buikademhaling te gebruiken en je voor te stellen dat jouw adem vanuit je neus helemaal in je buik komt en weer terug omhoog. Je zou kunnen afsluiten met een bepaalde affirmatie die je misschien eerder hebt uitgekozen en die in de dag mee te nemen.

Bewegen | Misschien heb je wel eens gehoord van wandelmeditaties of merk je aan jezelf dat je je hoofd leeg kan maken wanneer je gaat bewegen. Dit kan zijn dat je als een gek gaat dansen, rondje hardlopen, een vroege gymsessie of het yogamatje uitrolt. Het belangrijkste bij deze vorm is dat je je bewust bent van jouw ademhaling en de sport die je beoefent. Bij yoga of wandelen is dit iets gemakkelijker voor te stellen, maar ook bij gewichtheffen kan je dezelfde focus aan de dag leggen. Je maakt je hoofd leeg en hebt ook alvast de beweging gehad die je misschien toch al op de planning had staan.

Schermafbeelding 2017-07-06 om 17.57.57

Je kunt Nathalie ook volgen via haar eigen BLOG: My Winding Path 

Geef een reactie