Gepost op

Zin in een super relaxte dag? Met deze oefening heb je direct resultaat!

“Ik zou zo graag meer rust en balans willen maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen” als jij dit wel eens tegen jezelf gezegd hebt vraag dan HIER gratis de 1e stap aan. Met behulp van 2 korte video’s ontdek je wat jij vandaag nog kunt doen om meer rust en balans te creëren.  

Written by So V, Written for So V’s Choice

Soms voel ik me compleet gestrest, en dan doe ik deze oefening. Ik moet toegeven het is een beetje een bijzondere oefening maar HET WERKT echt!! Are you up for it?

Het  “ALSOF” spelletje.

stap 1. Ga terug in je gedachten naar de laatste keer dat jij je ……… voelde (vul op de puntjes in wat jij wilt bereiken met deze oefening: meer rust, meer balans, meer zelfvertrouwen, etc.)

Laten we relaxt als voorbeeld nemen. Ga terug in je gedachten naar de laatste keer dat jij je relaxt voelde, al was het maar voor even. Haal dat gevoel terug. Als je het lastig vindt dat gevoel terug te halen kun je ook iemand in gedachten nemen die voor jou synoniem staat voor iemand die mega relaxt is. Ik neem bijvoorbeeld wel eens Budha in mijn gedachten.

Stap 2. Klinkt een beetje gek wat ik nu ga zeggen maar ga nu de hele dag doen ALSOF. Alsof jij Budha bent of wie je dan ook in gedachte hebt. En vraag jezelf bij alles wat je doet af, wat zou ik nu doen/ hoe zou ik nu reageren als ik me extreem relaxt zou voelen? Of wat zou ik nu doen/ hoe zou ik nu reageren  als ik Budha was? En vervolg de rest van je dag vanuit deze mindset.

Ter illustratie 

 • Je kind begint heel hard te huilen midden op straat: normaal zou je in de stress schieten, maar tijdens het spelletje denk je: Ok let it go, ik blijf gewoon rustig wachten totdat deze bui over is.
 • Je krijgt de zoveelste mail binnen waar je per se vandaag nog iets mee moet, je voelt de stress omhoog schieten. Dan bedenk je je: vandaag speel ik een spelletje  en zeg je tegen jezelf: niets hoeft alles mag, morgen weer een nieuwe dag.
 • Je komt thuis en het is alsof daar een bom is ontploft, overal ligt troep. Je voelt je irritatie omhoog borrelen en staat op het punt om al je goede voornemens voor een lekkere relaxte avond over boord te gooien om het huis aan kant te brengen. En dan bedenk je je opeens “o nee ik speel een spelletje” je zegt tegen jezelf: let it go, ga lekker relaxen het is genoeg voor vandaag. 

Veel plezier!!!! Leuk als je even laat weten of je de oefening zelf gaat proberen.

O ja en een paar weken terug nam ik ook een andere leuke mindset oefening op. Die beluister je HIER

 

Over So V

8 gedachten over “Zin in een super relaxte dag? Met deze oefening heb je direct resultaat!

 1. Ga ik vandaag ook eens proberen! Komt allemaal goed met me vandaag. 🙂

 2. Ha, wat interessant. Het klinkt heel effectief, al weet ik niet of het dat bij mij ook gaat zijn. Ik weet niet of ik ‘sterk’ genoeg ben om de hele dag te doen alsof. Aan de andere kant is het soms wel nodig, zo lijkt, op van die dagen waar alles gewoon niet gaat zoals jij dat wilt. Ik wil wel een poging wagen, kijken wat het doet 🙂

  1. Hi Jo, ik weet zeker dat je daar sterk genoeg voor bent 🙂 Probeer het maar eens, al is het maar voor een uurtje. Ik weet zeker dat het je iets gaat opleveren. In juni geef ik ook mijn eerste gratis Webinair waarin ik de 6 geheimen stappen onthul om zelf kapitein te worden van je eigen schip. Stappen om je bootje overeind te houden op dagen dat alles tegen lijkt te zitten. Met deze 6 stappen leer je niet alleen dat, maar ook leer jij ontdekken wat jouw bestemming is en hoe je deze kunt bereiken.
   Ik ben benieuwd of dit je wat lijkt 🙂 Als je zeker wilt zijn van een plekje kun je je alvast aanmelden via info@sovschoice.com met als onderwerp gratis webinair. Het lijkt me super leuk als je mee doet. Liefs

 3. Wow goed dat het werkte! Ik vraag me af of ik het zou kunnen. Zeker i.c.m. mijn ziekte.

 4. Ik denk dat het voor mij beter werkt de realiteit te zien en daardoor keuzes qua eten zal maken die mij uiteindelijk weer van die kilo’s af gaan krijgen. Als ik denk dat ik slanker ben, zoals eerst, ga ik wellicht juist extra eten omdat het kan….haha.

  1. Als dat goed voor je werkt zeker blijven doen:) Veel meiden en vrouwen maken juist als ze zich “slank” voelen slanke keuzes, en gaan juist meer eten als ze zich “dik” voelen “ik ben toch al dik, begin morgen wel weer”. Vooral doen wat voor jou werkt. Liefs

 5. […] bij stap 1 hebt beschreven naar voren, en doe de hele week “alsof”. In mijn artikel “ik speel een spelletje speel je mee” leg ik deze stap nog wat uitgebreider uit […]

Geef een reactie