Wat te doen als iemand het bloed onder je nagels vandaan haalt?

Hoe herkenbaar is het gevoel dat iemand iets tegen je zegt en je bijna ontploft van woede, frustratie, boosheid, verdriet of verongelijktheid?

Voor mij enorm! Hoe vaak ik wel niet het gevoel heb gehad dat mij iets werd aangedaan en ik op het punt stond te ontploffen! Uit een te barsten van woede! En hoe vaak ik wel niet heb gedacht “als die ander nou gewoon eens zou doen wat ik van haar vroeg dan zou ik me eindelijk eens goed kunnen voelen. Als alles nou maar een keer mee zou zitten”.

Maar helaas die persoon deed niet wat ik van haar vroeg en alles zat niet opeens een keertje mee.

Totdat ik het geheim ontdekte van deze zin:

Ik ben wie ik ben en ik laat anderen zijn wie zij zijn.

Ik heb namelijk mijn eigen waarheid. Maar zo overtuigd als ik ben van mijn waarheid zo overtuigd is de ander van zijn/haar waarheid. Dus er is niet zo “zinloos” en niet zo frustrerend als een ander overtuigen van jouw gelijk. Het heeft gewoonweg geen zin.

Sinds ik dat heb geaccepteerd en dingen vanuit dat perspectief bekijk heb ik een enorme rust gekregen. Want ik weet nu dat ik de ander NOOIT kan veranderen. Het enige dat ik kan doen, is gedachten kiezen die mij een gevoel van ontspanning, geluk en vrijheid geven. En door de ander te laten zijn wie zij zijn ervaar ik onwijs veel rust en geestelijke vrijheid.

Dus probeer eens een week lang te oefenen met de gedachten: ik ben wie ik ben en ik laat anderen zijn wie zij zijn. En ga eens op zoek naar de kleine dingen die je inspirerend vindt aan de ander (hier vertelde ik vandaag ook meer over in mijn eerste FacebookLive Inspiratie/Coaching sessie)

Kijk eens naar die vervelende collega, en denk eens ik ben wie ik ben en zij is wie zij is. En ook al vind ik haar heel irritant, ze heeft wel mooi haar.

En

Kijk eens naar die vervelende buurman, en denk eens ik ben wie ik ben en hij is wie hij is. Het is niet mijn keuze om zo te leven, maar door me op iets anders te richten heb ik er geen last van.

En

Kijk eens naar die president die verschrikkelijke dingen zegt op Tv en denk hij is verschrikkelijk maar hij is in ieder geval gepassioneerd.

Het zijn maar hele kleine nuance verschillen. Maar het verschil in effect is enorm. Door steeds meer te oefenen met dit soort gedachten, met gedachten die “ontspanning” geven ipv “spanning” zul je je steeds gelukkiger en vrijer gaan voelen. Just try!

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Let me know 😘

Liefs Sophie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: