Summer is coming… 5 stappen naar succesvol gewichtsverlies

Stap 1.

Wil je voor de zomer heel graag nog wat kilo’s verliezen denk dan eerst eens na over de volgende vraag: Hoe zou ik me voelen als ik straks 5, 10, 15 kilo lichter ben. Probeer dit beeld heel levend te maken, schrijf het op, fantaseer over welke kleding je straks aan zult doen als je dat gewicht kwijt bent, fantaseer over hoe je gezicht straks zal stralen, hoe je je zult voelen, wat je gaat doen. Maak dit beeld zo levendig mogelijk.

Stap 2.

Ga vervolgens een week lang elke dag doen “alsof” je al die kilo’s kwijt bent. Haal elke dag heel actief dat beeld welke je bij stap 1 hebt beschreven naar voren, en doe de hele week “alsof”. In mijn artikel “ik speel een spelletje speel je mee” leg ik deze stap nog wat uitgebreider uit :).

Stap 3.

Als je aan het eind van de week echt kunt voelen hoe het is om x kilo lichter te zijn, als je echt die blijdschap kunt voelen (al is het maar een kort moment), als je echt voelt dat je bij de gedachten alleen al zoveel gelukkiger bent maak dan pas het besluit om in actie te komen.

Stap 4.

Kom in actie en ga op zoek naar een “eetpatroon” dat bij jou past. Ik vind het zelf fijn om te starten met een korte detox, omdat je dan echt weer even reset. Mijn ervaring is dat je vanuit zo een detox al veel minder behoefte hebt aan suiker en dus al veel makkelijker de minder gezonde producten laat staan, zonder dat het echt gaat voelen als een dieet. (Ik moet daar wel bij vermelden dat ik zelf geen ster meer ben in het exact opvolgen van zo een detox, ik kan/wil bijvoorbeeld echt niet meer een hele dag sappen, maar dat heeft ook te maken met mijn persoonlijke eetverleden (lees ook van “killerbody naar killermindset”). Maar goed ik doe het dan op zijn Soofs, gewoon een beetje mix en match. Het resultaat zal dan wel minder goed zijn, maar dan hou ik het wel vol. Dus dat is ook mijn advies aan jou, zoek iets dat echt bij jou past, anders werkt het niet.

Stap 5.

Belangrijk is om gedurende je “afval” proces steeds elke dag actief terug te denken aan het verhaal wat je bij stap 1 hebt beschreven. Aan jouw ideale mindset. Want alleen dan hou je het vol en zul je niet alleen dat gewicht verliezen maar zal je ook die ideale mindset bereiken. En dat is uiteindelijk volgens mij waar het om gaat, niet per se om die killerbody maar wel om die killermindset.

Dus allingment first! 

Dan doe je het niet meer vanuit de gedachten “Ik ben zo dik en het gaat me vast nooit lukken om af te vallen” nee dan doe je het vanuit de gedachten “ik ben nu zwaarder dan ik zou willen, maar ik ben al een super leuk mens, en ik voel me al hartstikke gelukkig, en ik kijk er naar uit als ik straks nog wat  extra kilo’s kwijt ben zodat ik nog meer leuke kleren aan kan, en ik nog makkelijker kan bewegen en ik me nog vrijer zal voelen.” 

Dan doe je het niet meer omdat het MOET maar omdat het KAN. Voel je het verschil?

Heel veel succes en nog even ter aanvulling. Ben je op zoek naar een “verantwoord” detox programma waarbij je jezelf niet hoeft uit te hongeren, maar wel even kunt resetten kijk dan eens naar de detox van Miss Natural: http://www.paypro.nl/producten/Clean_Start_21_dagen_detox/19492/62140. Een natuurlijk detox programma en niet te extreem. Het is wel wat bewerkelijk omdat je alles zelf moet maken, maar dat maakt het wel gezonder.

Heel veel liefs Sophie

Disclaimer: de link van Miss Natural is een affiliatie link dit betekent dat ik ook een percentage ontvang op het moment dat jij dit product besteld. Dit is voor mij een leuke bijkomstigheid maar niet de reden voor dit artikel 😉

VRAAG NU GRATIS MIJN NIEUW E-BOOK AAN!

gratisebooksovschoice

DOE DE TEST EN ONTDEK OF MIJN WORKSHOP WAT VOOR JOU IS!

Schermafbeelding 2017-04-28 om 20.28.01.png

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: