Ontspannen in alle hectiek: 4 ultieme tips

Ontspannen is voor mij het heerlijkste wat er is. Maar hoe doe je dat op hectische dagen, als het allemaal even niet zo mee lijkt te zitten, en je van hot naar her aan het rennen bent. Vandaag deel ik mijn ultieme tips.

relaxation-1967892_1280

  • Maak ontspanning een prioriteit. Ik ga de deur niet uit voordat ik ’s ochtends een kwartiertje gevisualiseerd hebt. Een vorm van meditatie waarbij ik een bewuste intentie voor die dag creëer (hier zal ik binnenkort meer over vertellen). En de meest ontspannen manier om je dag te beginnen 🙂 Echt een ultieme aanrader!
  • Neem tussen je afspraken door een paar minuten de tijd om je te richten op wat er om je heen gebeurd. Kijk even naar buiten en kijk naar de mensen die op straat lopen, de wolken in de lucht. Loop even naar buiten en snuif de buitenlucht in, luister een paar minuten naar de vogeltjes die fluiten en vervolg dan weer je dag. Door elke dag een paar van dit soort momenten in te passen zul je zien dat je veel meer ontspannen bent.
  • Doe 1 ding tegelijk. In het boek de “Alchemist” wordt er verteld over een man die zegt “als ik eet dan eet ik” (waarmee hij bedoelt dat hij zich altijd uitsluitend richt op de taak waar hij op dat moment mee bezig is). Heel vaak denk ik aan deze zin als ik toch weer geneigd ben mijn telefoon te pakken als ik aan het lunchen ben. En dan denk ik “O nee 🙂 Als ik eet dan eet ik”. 1 ding tegelijk doen en met aandacht geeft heel veel rust. En het zorgt er voor dat je een taak ook efficiënter doet en er meer van geniet 🙂 Je bent er immers met je aandacht bij.
  • Wandel elke dag minimaal een kwartiertje tot een half uur. Ik heb zelf een hond, dus ik start mijn dag standaard met een heerlijke wandeling. Maar ook zonder hond zou ik dit zeker aanraden. Even lekker wakker worden, zonder telefoon, en genieten van al het moois om je heen.

Heb jij nog een leuke ontspanningstip? Deel hem dan in de comments hieronder.

Liefs Sophie

VRAAG NU GRATIS MIJN NIEUW E-BOOK AAN!

gratisebooksovschoice

DOE DE TEST EN ONTDEK OF MIJN WORKSHOP WAT VOOR JOU IS!

Schermafbeelding 2017-04-28 om 20.28.01.png

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: