Gepost op

Mijn borsten zijn niet meer hoe ze waren but who cares! Een bh doet wonderen.

merelNaam: Merel

Leeftijd: 29 jaar

Owner of Mommy in Balance, www.mommyinbalance.nl

Beschrijf jezelf in een woord

Gepassioneerd

merel0.jpg

Wat voor cijfer geef jij je lichaam op een schaal van 1-10? (waarbij 10 heel tevreden is)

9

Heb jij zelf struggels (gehad) ten aanzien van onzekerheid/ zelfbeeld of lichaamsbeeld en hoe deal jij daarmee?


Ja, vanaf mijn 16e tot mijn 26e ben ik heel streng voor mezelf geweest. Veel te streng. Ik moest van mezelf aan mijn eigen gecreëerde ideaal beeld voldoen en dat was eigenlijk nooit goed genoeg. Tot mijn 20e leed ik aan een eetprobleem waar ik gelukkig overheen ben gekomen. Maar de strengheid was daarmee niet verdwenen. Ik luisterde niet naar waar ik behoefte aan had maar naar wat moest van mezelf.

3 jaar geleden besloten mijn vriend en ik dat we graag een kindje wilde. Ik wist: dit is het moment om te kappen met waar ik mee bezig ben. Ik wist dat ik lief voor mezelf moest gaan zijn, anders kon ik ook nooit goed voor mijn toekomstige kindje zorgen. Ik besefe mij dat er meer was om voor te leven dan dat ‘’perfecte’’ lichaam.

Ik vond het nog wel spannend hoe ik ermee om zou gaan dat ik er na mijn bevalling mijn lichaam niet meer zou terug herkennen. Maar ik veerde vrij snel terug, zonder drastische maatregelen.

Als een wonder zijn mijn struggels verdwenen. Ik ben er trots op dat mijn lichaam een gezond kindje heeft gemaakt en gebaard. En nee, mijn borsten zijn niet meer zoals ze waren. Maar who cares. Een BH doet wonderen ;-).

merel2

Wat is jouw visie over lichaamsbeeld? En hoe ben je daar in het dagelijks leven mee bezig?

Ik vergelijk mezelf niet meer met anderen. Ieder lichaam is uniek en iedereen heeft een eigen ideaalbeeld. Ik kan bewondering hebben voor die ultra gespierde vrouw uit mijn yoga-les, maar ook voor dat wat vollere meisje met prachtige billen en super dik haar.

Wat is de boodschap die jij aan anderen vrouwen met jouw blog of jouw bedrijf wilt overbrengen?

Dat er zoveel belangrijkere dingen in het leven zijn dan hoe je eruit ziet. Gezondheid en geluk zijn mijn speerpunten. Doe waar jij gelukkig van wordt: drink geen groene smoothie omdat het moet maar omdat je het lekker vindt. En wil je elke zaterdag een croissantje, doe dat dan asjeblieft. En als ik een log gevoel heb omdat dat ene croissantje per week perongeluk elke dag is geworden, ga ik weer wat vaker sporten. Om lekker in mijn vel te zitten, niet om af te vallen.

Hoe ben jij tot de keuze gekomen om je blog te gaan schrijven/eigen onderneming te starten?

Mommy in Balance bestaat nu een jaar. Mijn vriendin Marije en ik kende elkaar als collega’s uit de bankenwereld. Wij zagen moeders om ons heen die het allemaal maar net konden bolwerken, net als wij. Een gezin, werk, vrienden, er een beetje leuk uitzien en oh ja die partner. Totaal niet in balans.

Wij besloten Mommy in Balance op te richten: de blog voor moeders die in balans willen zijn. Tips en tricks voor een makkelijker leven, inspiratie en vooral een hart onder de riem steken: het is af en toe ook gewoon ongelofelijk ingewikkeld. Als moeder wil je alle ballen in de lucht houden maar er valt er altijd wel ergens 1tje op de grond. Het helpt omdat te erkennen, in plaats van maar door te rennen en te proberen alles perfect te doen. Wij geloven niet dat dat bestaat.

Wat is een persoonlijk leerpunt voor jou op het gebied van ultiem geluk, vrijheid, inspiratie en zelfacceptatie?


Jarenlang heb ik geleefd vanuit het idee dat ik wilde dat iedereen om mij heen trots op mij was. Mijn keuzes accepteerde. Dat ik deed wat het juiste was. Tot ik erachter kwam dat dit misschien leuk klonk op feestjes, maar niet was waar ik gelukkig van werd. Ik wilde schrijven, meer bij mijn zoontje zijn, mij richten op yoga en mediatie.

Een moeilijk besluit want ik ondervond, en ondervind nog steeds, weerstand van sommige mensen. Of het nou wel zo verstandig is, dit besluit. Of ik niet meer zekerheid wil. Maar wat heb je aan zekerheid als je niet gelukkig bent? Ik besefte mij dat ik wel kan leven volgens het pas wat anderen het juiste voor mij vonden, maar ik ben degene die dat pad moet bewandelen.

You can’t please everyone. You’re not a jar of nutella.

Noem 1 persoon die jou ultiem inspireert

Mijn moeder, omdat zij voor mij het ultieme voorbeeld is dat je alles kan bereiken, als je maar doorzet. Met een top carrière, 3 kinderen, een heel vruchtbaar sociaal leven en verschillende marathons op haar naam: diep respect.

Nogmaals thnx Merel voor je inspirerende verhaal 🙂 Liefs Sophie

NOG 8 DAGEN EN DAN KOMT MIJN E-BOOK GRATIS BESCHIKBAAR!! VRAAG HEM NU ALVAST AAN 🙂 

Cover e-book definitief2kopie

NOG 3 PLEKJE BESCHIKBAAR VOOR DE WORKSHOP HAPPY & IN CONTROL 

Upclose4

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

Geef een reactie