Leven met chronische hoofdpijn – Interview Yvonne

Naam: Yvonne

Beroep: Onderneemster

Site: Virtual Sidekick

Yvonne-Renckens-768x768

Beschrijf jezelf in een woord

Ondernemend

voor cijfer geef jij je lichaam op een schaal van 1-10? (waarbij 10 heel tevreden is)

6,5

Heb jij zelf struggels (gehad) ten aanzien van onzekerheid/ zelfbeeld of lichaamsbeeld en hoe deal jij daarmee?

Ja daar zit ik midden in! Sinds 2,5 jaar ben ik gediagnosticeerd met chronische spierspanningshoofdpijn, wat ik al 19 jaar heb inmiddels. Daardoor heb ik de laatste 1,5 jaar medicatie gekregen waardoor ik ben aangekomen en daar heb ik ontzettend veel moeite mee. Hoewel het voor de buitenwereld waarschijnlijk niet te zien is, zie ik mijn lichaam veranderen. Het zal ongetwijfeld ook met mijn leeftijd te maken hebben dat ik meer vet vasthoud, maar voor iemand die altijd alles kon eten, sportief was en slank was, vind ik het moeilijk om te accepteren dat dit gebeurt. Ik heb bijvoorbeeld al jaren bijna niet meer in het openbaar in een bikini gelopen. Sinds kort kan ik eindelijk weer sporten, zonder dat hier hoofdpijn door wordt getriggerd. Ook met mijn medicatie ben ik voorzichtig aan het afbouwen. Mijn voeding ben ik aan het vastleggen en zo hoop ik voorzichtig om deze zomer weer wat beter in mijn vel te zitten.

Wat is jouw visie over lichaamsbeeld? En hoe ben je daar in het dagelijks leven mee bezig?

Ik vind dat je iedereen moet respecteren in zijn of haar mening/gevoel met betrekking tot het eigen lichaam. Wat voor een buitenstaander iets kleins lijkt, kan voor de persoon in kwestie juist heel belangrijk zijn. Zo hebben mensen bijvoorbeeld ook vaak een sterke mening over mensen waarvan de stofwisseling heel snel werkt. Voor die mensen is het erg moeilijk om aan te komen of op gewicht te blijven, maar dit is in onze samenleving nog niet zo ‘normaal’ als mensen die willen afvallen. Dit wordt vaak afgedaan met opmerkingen zoals “Ach, wees blij dat je zo slank bent” en dat kan best kwetsend zijn.

Wat is de boodschap die jij aan anderen vrouwen met jouw blog of jouw bedrijf wilt overbrengen?

Wees jezelf en volg de passie die je in je hart voelt. Laat je informeren door specialisten in hun vakgebied, maar blijf wel de keuzes maken die bij jou passen. Wat voor de een gouden formule is, hoeft nog niet bij jou te passen. Doe waar jij blij van wordt en wees geen kuddedier! Durf af te wijken van de massa en nieuwe paden te maken.

Hoe ben jij tot de keuze gekomen om je blog te gaan schrijven/eigen onderneming te starten?

Een stukje uit Yvonne haar blog van 7 dec 2016

Ik kan me de schooldagen op mijn MBO opleiding nog goed herinneren. Een warm lokaal aan het einde van een hete zomerdag en in mijn hoofd hoorde ik het bloed hard door mijn vaten pompen in pijnlijke golven. Nog een uurtje volhouden en dan kun je thuis plat gaan liggen, hield ik mezelf voor. In die periode was ik met mijn moeder naar de huisarts gegaan om te praten over de regelmatige hoofdpijn die ik had en we vroegen of dit wellicht aan de hormonen in de pil kon liggen

Dat was de start van een jarenlange strijd tegen de hoofdpijn. Ik probeerde diverse soorten anticonceptie, fysiotherapie, dry needling, voedingssupplementen en nog een hele waslijst aan pro-actieve oplossingen die ik zelf aandroeg bij de huisarts, met vaak tijdelijke resultaten. Altijd was ik degene die actief op zoek was naar verbetering van mijn kwaliteit van leven. Tot er, bij poging 108 en ik was inmiddels 16 jaar verder, een vervangend huisarts eens naar mijn lange dossier keek. Ze vroeg zich af waarom ik nog niet was doorgestuurd naar een neuroloog…tja, dat is voor mij ook een vraag antwoordde ik haar

Dus een aantal weken later belandde ik bij een neuroloog en daar was de conclusie al snel getrokken: chronische spierspannings hoofdpijn. En daar moet je mee leren leven was het devies. Maar zo snel geef ik mij niet gewonnen, dus ik liet mij doorverwijzen naar een speciale hoofdpijnpoli. Hier werd ik door een vakkundig team van neurologen begeleid met medicatie en een praktisch hoofdpijnprotocol bij de psychologe. Nu, 2 jaar verder, heb ik geen 5 dagen per week meer last van zware hoofdpijn. Ik zal nooit hoofdpijnvrij zijn, maar de hoofdpijn die ik nu op wekelijkse basis heb is vaak goed te dragen. En ik heb geleerd om preventief pijnstilling te nemen, wat voor mij echt een eye-opener was, want ik was mijn halve leven al zo gewend aan het hebben van pijn, dat ik daar geen seconde over na had gedacht

Mijn chronische hoofdpijn is voor mij tevens de aanleiding geweest om als zelfstandig ondernemer te gaan werken. Op deze manier kan ik mijn rust pakken wanneer ik dat nodig heb en stel ik niet wekelijks een werkgever teleur wanneer mijn ochtend om iets meer rust vraagt. Bij werkgevers ben ik altijd over mijn grenzen gegaan qua gezondheid, omdat ik erg loyaal ben ingesteld en het moeilijk vond om hulp te vragen of een taak af te breken voordat deze was afgerond.

Als ik nu terugkijk ben ik zo blij dat ik deze stap naar het zelfstandig ondernemerschap heb gemaakt! Ik heb van mijn beperkingen een kans kunnen maken, waardoor ik nu dagelijks doe waar ik ontzettend blij van word. En doordat ik zoveel energie krijg van het werk wat ik doe, heeft dit voor mij ook weer een positieve uitwerking op mijn gezondheid. Natuurlijk blijft het af en toe balanceren op een smal randje, maar ik herken inmiddels de symptomen van hoofdpijn al in een veel eerder stadium waardoor ik er op kan anticiperen.

Wat is een persoonlijk leerpunt voor jou op het gebied van ultiem geluk, vrijheid, inspiratie en zelfacceptatie?

Bij werkgevers ben ik altijd over mijn grenzen gegaan qua gezondheid en cijferde ik mijzelf regelmatig weg voor een ander, omdat ik erg loyaal ben ingesteld en het moeilijk vond om hulp te vragen of een taak af te breken voordat deze was afgerond. Doordat ik door mijn gezondheid ‘gedwongen’ werd om een keuze te maken voor mijn werkende toekomst, heb ik heel goed na moeten denken over waar mijn grenzen liggen, wat ik leuk vind, waar ik minder goed in ben en waar ik anderen mee kan helpen en mezelf niet wegcijfer. Als ik nu terugkijk op de moeilijke periode die ik in2015 en 2016 heb doorstaan, ben ik trots op waar ik nu sta. Een succesvol ondernemer met een gezondheid die een stuk verbetert is.

One day baby, we’ll be old

Oh baby, we’ll be old

And think of all the stories that we could have told

Dit is een refrein uit de songtekst van Asaf Avidan ‘One day’, die wij op onze muur in de woonkamer hebben geschreven. Oftewel, leef nu, want je weet niet of je uberhaupt je pensioen wel haalt, dus haal alles uit elke dag en geniet van de mensen om je heen!

Noem 1 persoon die jou ultiem inspireert en waarom 

Olcay Gulsen zie ik als inspiratiebron. Ik ben absoluut geen fashionista, maar deze dame heeft zichzelf door keihard te werken en een duidelijk doel voor ogen te stellen op de fashion kaart gezet internationaal. Die werkmentaliteit vind ik erg inspirerend!

Wil je meer lezen over Yvonne check dan haar website: Virtual Sidekick

Dankjewel Yvonne voor je inspirerende verhaal 🙂

Liefs Sophie

NOG 3 DAGEN EN DAN KOMT MIJN E-BOOK GRATIS BESCHIKBAAR!! VRAAG HEM NU ALVAST AAN 🙂 

Cover e-book definitief2kopie

NOG 3 PLEKJE BESCHIKBAAR VOOR DE WORKSHOP HAPPY & IN CONTROL 

Upclose4

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: