Gepost op

Ik leef nu mijn eigen leven! – Interview

Naam: Gera

Beroep: Tekstschrijfster

15306788_163101470832167_7508009558220996608_n[1].jpg

Beschrijf jezelf in een woord

Bloedfanatiek

Wat voor cijfer geef jij je lichaam op een schaal van 1-10? (waarbij 10 heel tevreden is)

Ondanks het feit dat ik nog veel te zwaar ben naar mijn zin (en de zin van de BMI-meter), geef ik mijn lichaam toch een 7. Dit lichaam heeft namelijk maar mooi drie zwangerschappen doorstaan! En tja, dat laat nu eenmaal de nodige sporen na…

Heb jij zelf struggels (gehad) ten aanzien van onzekerheid/ zelfbeeld of lichaamsbeeld en hoe deal jij daarmee?

Ja, ik heb enorm veel problemen gehad met mijn zelfbeeld. Ik ben ook heel lang enorm onzeker geweest. Op de basisschool werd ik namelijk gepest met mijn gewicht, terwijl ik eigenlijk helemaal geen dik kind was. De laatste zes jaar heb ik een enorm fijne partner en vormen we een gelukkig gezinnetje. Mijn vriend heeft me geleerd dat ik prima ben zoals ik ben. Ik ben ook gestopt met het pleasen van anderen, ik leef ten slotte mijn eigen leven! Dit werkt voor mij heel bevrijdend.

 Wat is jouw visie over lichaamsbeeld? En hoe ben je daar in het dagelijks leven mee bezig?

De ‘verseksing’ van de maatschappij is iets waar ik best wel moeite mee heb. Zowel vrouwen als mannen kunnen niet aan het ideaal voldoen. Dat dat ideaal is gecreëerd door de media en we daar dus vaak niet aan kunnen voldoen, wordt vaak vergeten. In het dagelijks leven hoop ik mijn kinderen in de opvoeding mee te geven dat ook zij goed zijn zoals ze zijn. Niks kost je namelijk zoveel negatieve energie als het willen voldoen aan de verwachtingen van een ander.

Wat is de boodschap die jij aan anderen vrouwen met jouw blog of jouw bedrijf wilt overbrengen?

Het wordt een beetje eentonig misschien, maar wees blij met wie je bent! Er is namelijk maar één jij. Zorg goed voor jezelf en je eigen geluk, een ander kan dat niet voor je doen.

Stel jezelf ook eens de vraag: waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe?

Hoe ben jij tot de keuze gekomen om je blog te gaan schrijven/eigen onderneming te starten?

Mijn blog is tot stand gekomen door de drang om een hobby voor mezelf te willen hebben. Ik wilde weer iets leren en ik mag graag mijn mening geven. In oktober 2016 begon ik met mijn blog (www.huismama.nl) en omdat schrijven mijn passie bleek richtte ik in mei 2017 Tekstbureau Gera Stockschen (www.gerastockschen.nl) op.

Wat is een persoonlijk leerpunt voor jou op het gebied van ultiem geluk, vrijheid, inspiratie en zelfacceptatie?

Durf ook eens los te laten. Ik heb graag de touwtjes in handen.

Forget the mistake, remember the lesson is onder andere één van mijn favorieten.

Dankjewel Gera voor je inspirerende interview!

Liefs Sophie

VRAAG NU GRATIS MIJN NIEUW E-BOOK AAN!

gratisebooksovschoice

DOE DE TEST EN ONTDEK OF MIJN WORKSHOP WAT VOOR JOU IS!

Schermafbeelding 2017-04-28 om 20.28.01.png

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

Geef een reactie