Gepost op

Ik ben gestopt met vergelijken – Interview Jess

Naam: Jess

Leeftijd: 31 jaar

Heeft een eigen bedrijf “Kookworkshops op maat” 

Beschrijf jezelf in een woord

Ambitieus

Wat voor cijfer geef jij je lichaam op een schaal van 1-10? (waarbij 10 heel tevreden is)

7,5

Heb jij zelf struggels (gehad) ten aanzien van onzekerheid/ zelfbeeld of lichaamsbeeld en hoe deal jij daarmee?

Ja, het is een thema wat nog steeds speelt in mijn leven. In het verleden ben ik gepest en dit heeft wat littekens achtergelaten. Ook ben ik als persoon erg perfectionistisch ingesteld. Ik wil altijd het beste eruit halen (werk en privé) en vergelijk mijzelf vaak met anderen. Dit dus ook op fysiek vlak. Door het programma ‘leef je droom’ gevolgd te hebben 2 jaar geleden, waarbij we de opdracht kregen om een mooi bericht aan jezelf te schrijven op een plek waar je vaak komt, heb ik op mijn spiegel geschreven: ‘ik ben mooi’

Ook had ik de neiging als ik andere mooie dames voorbij zag lopen te denken…oh had ik dat ook maar, of zó wil ik er graag uitzien. Nu heb ik dat omgedraaid naar: ‘wauw wat een mooie haren’ of wat een prachtige ogen. Dus ik geef complimenten in mijn hoofd (en soms spreek ik ze uit naar de persoon) i.p.v. ‘iets te willen wat de ander heeft’.

Wat is jouw visie over lichaamsbeeld? En hoe ben je daar in het dagelijks leven mee bezig?

In het dagelijks leven werk ik als voedingscoach en organiseer ik kookworkshops. Ik ontmoet dus heel veel mensen. Wat ik de afgelopen jaren vooral geleerd heb is dat iedereen anders is. Zowel van binnen (denk aan gezondheid) en van buiten. Mijn visie is dus; iedereen is uniek op zijn/haar eigen manier. Je wordt geboren met een eigen handleiding. Dat maakt het leven mooi!

Wat is de boodschap die jij aan anderen vrouwen met jouw blog of jouw bedrijf wilt overbrengen?

In onze blogs schrijven we vooral over de verbinding tussen voeding en ons lichaam. Iets wat je 4,5,6 of meer keer per dag doet – eten/drinken – heeft nu eenmaal invloed op hoe je je voelt, of wat je uitstraalt. Eet je veel suikers, dan voel je je ook vaker moe. Of als je te weinig drinkt kan dit zich uiten in een droge huid. Mijn missie is om iedereen bewuster te maken. En vooral veel vragen te stellen over het leven.

Hoe ben jij tot de keuze gekomen om je blog te gaan schrijven/eigen onderneming te starten?

Vanwege eigen gezondheidsklachten zo’n 4 jaar geleden kwam ik bij een orthomoleculair therapeut terecht. Zij leerde mij dat voeding veel invloed heeft op je gezondheid. Toen ik na een traject merkte dat ik mij beter begon te voelen (enkele voorbeelden waar ik last van had: maandelijks blaasontstekingen en koortslip) wilde ik daar ook meer over weten! Ik volgde verschillende studies en voelde dat ik anderen wilde gaan helpen. Een eigen onderneming wilde ik al toen ik 16 was…alleen was het toen nog niet duidelijk waarin.

Wat is een persoonlijk leerpunt voor jou op het gebied van ultiem geluk, vrijheid, inspiratie en zelfacceptatie?

Dat iedereen die je ontmoet als spiegel dient. Dat je uit alles maar dan ook echt uit alles een les kunt trekken. Dat de minder leuke dingen ook gebeuren met een reden…waar je van mag leren. Door verschillende cursussen, therapieën en door vooral veel te praten/vragen te stellen leer ik elke dag meer over mezelf en anderen.

Inspiring Quote

Trust the wait.

Embrace the uncertainty.

Enjoy the beauty of becoming.

When nothing is certain, everything is possible.

Wie is jouw grootste inspiratiebron?

Mijn vriend Chamaco. Hij is een gigantische spiegel voor mij en daar ben ik hem dankbaar voor. Hij is kunstenaar en ik bewonder hem voor zijn creativiteit. Maar ik bewonder hem vooral omdat hij vol vertrouwen is dat het leven alles geeft waar jij om vraagt. Hij is lief en respecteert iedereen.

Meer over Jess lees je op haar website www.youngworkshops.nl

Zondag volgt er weer een nieuw interview. Liefs Sophie

VRAAG NU GRATIS MIJN NIEUW E-BOOK AAN!

gratisebooksovschoice

DOE DE TEST EN ONTDEK OF MIJN WORKSHOP WAT VOOR JOU IS!

Schermafbeelding 2017-04-28 om 20.28.01.png

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

Geef een reactie