Gaat een eetstoornis ooit echt over?

Ik zag vandaag op mijn tijdslijn een herinnering van een coaching workshop die ik 10 jaar terug heb gevolgd. En opeens realiseerde ik me hoe diep ik toen nog in mijn eetstoornis gedachten vast zat. Hoe ik 24/7 bezig was met eten en mijn lijf, hoe ik niet eens in de spiegel kon kijken zonder te huilen, hoe ik vast zat in dagen van niet eten en overeten, hoe mijn lijf mij definieerde, hoe gevangen ik zat.

Schijnbaar is mijn geest heel goed in staat de “vervelende” dingen uit het verleden te vergeten 🙂 want ik vind het haast onmogelijk om dat gevoel weer terug te halen, zo ver staat het nu van mij af. Maar het bracht mij wel op het idee om er iets over te schrijven, want ik weet dat er nog heel veel meiden en vrouwen zijn die nog wel “gevangen” zitten in die gedachten en die even niet meer weten hoe nu verder. En soms is een artikel als dit al net weer even genoeg om het licht aan het eind van de tunnel te zien. Want dat licht puntje is er altijd!

De kunst is alleen om echt de diepte in te gaan, niet door naar het verleden te kijken maar door vooruit te kijken. Te onderzoeken wie je werkelijk bent, op zoek te gaan naar wat jou werkelijk gelukkig maakt, op zoek je te gaan naar jouw “wonder” gevoel, op zoek te gaan naar wat jou zo bijzonder en uniek maakt (want geloof mij dat ben je 🙂 ) op zoek te gaan naar gedachten die valideren ipv invalideren. Want dat is de weg naar geluk en vrijheid.

If you can see it in your mind you can hold in your hand

In mijn GRATIS e-book de 7 Geheime Sleutels naar Ultiem geluk en in de aanvullende e-course zal ik hier nog  veel dieper op in gaan en zal ik jou echt op weg helpen naar je eigen geluk & vrijheid. Want dat is mijn missie. Iedere vrouw laten inzien dat je altijd een keuze hebt, in welke situatie dan ook. Of je nu vast zit in een eetstoornis, in een vervelend relatie, of in een ongewenste werksituatie, je hebt altijd een keuze!

Ik heb mijn ultieme geluk bereikt! Maar dat is geen vast gegeven. Het is mij niet komen aanwaaien en het is hard (maar heel leuk) werk. En omdat het mij niets is komen aanwaaien weet ik ook zeker dat ik nooit zal terugvallen in mijn oude eetstoornis gedrag.  Want die eetstoornis periode heeft een “rocket of desire” in mijn los gemaakt. Een diepe wens om mij nooit meer zo te voelen.

Ik vergelijk het wel eens met het ontpoppen van een rups. Als de rups eenmaal het proces in gang heeft gezet tot het ontpoppen tot een vinder, is er geen weg meer terug. De vlinder zal nooit meer een rups worden.

En ja er zijn nog dagen waarop ik mij “dik” voel. Maar ik heb nu de capaciteit om er vanaf een afstand naar te kijken. Te onderzoeken wat maakt dat ik mij zo voel, en compassie te voelen voor mijzelf. Ik kan nu denken “ok vandaag voel ik me dik, maar het is maar een gevoel. Ik ben niet dik ik voel me dik”. En alleen al doordat hardop tegen mijzelf te zeggen ontstaat er al zoveel ruimte en vrijheid. Jij hebt altijd zelf een keuze.

Je hebt een lichaam, je bent niet je lichaam, je hebt gedachten, je bent niet je gedachten.

Eetbuien heb ik niet meer. Overeten doe ik soms nog wel 🙂 maar ja wie niet ;). Leer ontdekken wie je werkelijk bent, word die mooie vlinder! Leer ontdekken dat jij altijd zelf een keuze hebt! Niets overkomt je.

Liefs Sophie

p.s.

Wil jij ook gelukkig worden met jezelf en je lijf, ontdekken wat jou bijzonder en uniek maakt, en los komen van die ellendige strijd met eten, meld je dan aan voor de workshop happy & in control! Voor 3 juli zijn er nog 3 plekjes beschikbaar en voor 19 juni nog 2. Het wordt een hele bijzondere en creatieve workshop waarin jij gaat ontdekken wat jouw droom is, wat jou bijzonder en uniek maakt, en hoe jij los kunt laten wat anderen van je denken. Overigens hoef je niet per se struggles te ervaren met je lijf of eten om mee te doen aan deze workshop, deze workshop is geschikt voor iedere vrouw die net als ik in ontwikkeling is en voor iedere vrouwe die net als ik een diepgaande wens heeft zich altijd te ontwikkelen.

Meer info lees je hier: WORKSHOP HAPPY & IN CONTROL

VRAAG NU GRATIS MIJN NIEUW E-BOOK AAN!

gratisebooksovschoice

DOE DE TEST EN ONTDEK OF MIJN WORKSHOP WAT VOOR JOU IS!

Schermafbeelding 2017-04-28 om 20.28.01.png

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: