Vandaag zei ik “NEE” tegen een tv interview bij EditieNL – what was I thinking

Vandaag tijdens een super inspirerende fotoshoot met Kiki (een echte topper waarover binnenkort meer 🙂 ) waarbij ik mij ultiem gelukkig, vrij en geïnspireerd voelde kreeg ik totaal onverwachts een telefoontje van het tv programma EditieNL, of ze vandaag, met cameraman and all,  nog langs konden komen voor een interview met mij! Wow ontzettend cool! En zo precies in de inspirerende en happy vibe waar ik op dit moment in zit #lawofattraction. Mijn eerste reactie was: Super leuk! Doen!

Toch heb ik ervoor gekozen het interview niet door te laten gaan. Ik baalde enorm want vrijheid voor mij betekent “ja” kunnen zeggen tegen alles wat mij leuk, interessant en inspirerend lijkt. Ik wilde “ja” zeggen maar ik heb “nee” gezegd.

Ik voelde me “klote” en teleurgesteld en toen kwam mijn EUREKA moment van vandaag. Dit is dus precies waar het over gaat. Ultieme “vrijheid” betekent niet “ja” willen zeggen en “ja” doen en je dan gelukkig voelen. Ultieme “vrijheid” betekent je goed voelen over welk besluit je ook neemt. Of je nu rechts gaat of links gaat. Ultieme vrijheid is los zijn van negatieve “wat als” gedachten “wat als ik het interview wel had gegeven en super veel vrouwen daar mee had kunnen bereiken en inspireren”, “wat als ik nu mijn kans heb verpest”. WAT ALS…….

Maar die “wat als” gedachten betekenen geen vrijheid maar gevangenschap. Dus ik vertel het nieuwe verhaal. Het nieuwe verhaal is dat ik me gelukkig en tevreden voel over elk besluit dat ik neem, want er bestaat geen goed of fout besluit. Het enige dat bestaat is hoe ik me voel over het besluit. En hoe ik me voel bepaal ik ALTIJD zelf. Ik kies er nu voor om mij gelukkig te voelen met het besluit dat ik gemaakt heb. Ik voel me vereerd dat ik gevraagd ben. Ik ben dankbaar dat ik gevraagd ben. Ik ben dankbaar voor de leuke en inspirerende shoot die ik vandaag met Kiki en haar huisgenoot heb gehad en ik ben dankbaar voor het belangrijke inzicht waar ik dankzij het telefoontje van EditieNL toe gekomen ben. Ik ben dankbaar voor alle leuke en inspirerende dingen die nog komen gaan. Ik ben dankbaar voor de ECHTE vrijheid die ik nu ervaar. En ik ben dankbaar dat ik dit met jullie kan delen.

Dus oprecht uit mijn hart, dankjulliewel.

Liefs Sophie

@Kikivandongen – Fotograaf

17855053_1957397694490153_1990251739005045092_o

ARTIKELEN DIE JE MOGELIJK OOK INTERESSANT VINDT:

workshopzelfacceptatie
Workshop Ultiem geluk & Zelfacceptatie
16positieveaffirmaties
16 positieve, niet zweverige 😉 affirmaties voor een heerlijk weekend
7 fabels
7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen
gewicht
Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”?
koolhydraten
Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels.
bananencake
De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten!
ontspanneninhuis
4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken 
bannerdood
7 citaten waardoor ik minder bang ben voor de dood, en het verlies beter kan dragen 

42 Comments

  1. Erg goed geschreven. Ik hou van je manier van denken, ik zou zelf ook zo wat meer moeten denken. Het is inderdaad erg belangrijk om onszelf wat meer rust te geven. Top!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: