Het echte verhaal over waarom ik “nee” zei tegen een tv interview bij EditieNL

IMG_1130

Written by So V, written for So V’s Choice

Vandaag deel ik een bladzijde uit mijn E-Book: de 7 sleutels om het maximale uit jezelf, je leven en je bedrijf/carrière te halen. Deze passage gaat over het thema: acceptatie. Een van de belangrijkste sleutels naar meer rust, balans & focus. Download het hele E-Book GRATIS via deze LINK


Op 10-04-2017 kreeg in een telefoontje van EditieNL dat ze een item over “you-tube” psychologen aan het maken waren voor de uitzending van die avond en dat ze mij graag wilde interviewen. Ik zat die ochtend midden in een heel leuke fotoshoot waardoor ik mij ultiem vrij en gelukkig voelde.

Dus toen toen dat telefoontje kwam zei ik direct “ja”. Supercool dacht ik. Enthousiast belde ik mijn vriend met dit nieuws. Ik verwachtte een enthousiaste reactie terug maar in plaats daarvan plaatste hij mij weer even in de realiteit. “Soof dat kan nu niet, je hebt straks een afspraak en die kun je onmogelijk verzetten!” Ik stribbelde even tegen, maar hij had gelijk ik kon deze afspraak niet met goed fatsoen nog afzeggen zo last minute.

Maar ik baalde, ik baalde enorm! Een enorm gevoel van “tekortkoming” en verzet kwam in mij naar boven. En terwijl al die gedachten zich afspeelde in mijn hoofd ontstond mijn nieuwe rocket of desire.

Dit wil ik niet. Ik wil mij niet gevangen voelen in mijn eigen gedachten. Er is mij niets aangedaan ik bepaal zelf hoe ik me voel. Dus ik besloot mij even terug te trekken om een “nieuw” verhaal te creëren. Ik besloot dat mij NIETS was aangedaan, want die gedachte geeft mij een machteloos en naar gevoel en daar wilde ik niet meer van ervaren of meer van aan- trekken. Ik ACCEPTEER dat dit de situatie is waarin ik nu zit, en dat dit nu het beste besluit is. Ik KIES ervoor om even stil te staan bij het feit dat het SUPER cool is dat editieNL mij gevraagd heeft en KIES ervoor om daar nu bewust dankbaar voor te zijn (een gedachte die mij een goed gevoel geeft).

En ik VERTROUW erop dat zolang ik gedachten kies die “beter” of “goed” voelen ik daar meer van zal aantrekken en dat er dus in de toekomst nog veel meer leuke kansen en samenwerkingen zullen komen.

Ik liet het verzet los en wist het om te buigen in acceptatie.

“do the best you know until you know better, if you know better do better”

@Kikivandongen – Fotograaf

IMG_1130

Advertenties

42 thoughts on “Het echte verhaal over waarom ik “nee” zei tegen een tv interview bij EditieNL

  1. Erg goed geschreven. Ik hou van je manier van denken, ik zou zelf ook zo wat meer moeten denken. Het is inderdaad erg belangrijk om onszelf wat meer rust te geven. Top!

Geef een reactie