Je maakt een grote FOUT, dit moet je echt even lezen!

Positief denken is een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. En de reden waarom veel meiden & vrouwen naar verloop van tijd opgeven is omdat ze een te grote stap willen maken. Het is niet mogelijk om je heel “dik” te voelen, en dan te zeggen “ik voel me dun” en het dan te geloven.

Dat is een te grote stap

Het is niet mogelijk je heel “somber” te voelen, en dan te zeggen “ik voel me blij” en het dan te geloven.

Dat is een te grote stap

En doordat die stap te groot is lukt het je niet je beter te voelen door het formuleren van positieve gedachten en geef je op.

Maar de

#lawofattraction

werkt altijd (je hebt altijd zelf invloed op je gedachten, en je trekt altijd meer aan van dat waar je aan denkt). Dus als je merkt dat je ondanks het formuleren van positieve gedachten je “slecht” blijft voelen dan formuleer je niet de juiste gedachten. Want anders zou je je wel beter voelen. De kunst is dus helpende gedachten zoeken, waarbij het gat tussen heel negatief en heel positief niet te groot is. Zeg maar een soort “tussen gedachten”, een gedachten die je al een ietsje beter gevoel geeft dan je negatief geformuleerde gedachten. Ga op zoek naar gedachten die beter voelen dan de gedachten die je daarvoor had en ik weet ZEKER dat je dan meer van dat soort gedachten zult aantrekken en je je steeds wat beter zult gaan voelen. Het werkt ALTIJD, als het niet werkt heb je niet de juiste gedachten gekozen. Oefen ermee, net zolang tot dat het je lukt.

JIJ KUNT ECHT VOLLEDIG ZELF JE GEDACHTEN EN DAARMEE JE GELUK BEPALEN!

Maar het vergt oefening. Heel veel oefening. Om je op weg te helpen heb ik hieronder een aantal gedachten voor je uitgeschreven.

En onthoud (de allerbelangrijkste tip!)  woorden zonder emotie hebben geen aantrekkingskracht. Alleen woorden met emotie trekken meer van hetzelfde aan. Dus als jij iets zegt tegen jezelf zonder er enige emotie bij te voelen dan werkt het niet positief maar ook niet negatief. Als jij iets zegt dat een negatieve emotie bij je oproept zul je meer aantrekken van die negativiteit EN als jij iets zegt waarbij je een positieve emotie ervaart dan zal je meer van de positiviteit aantrekken.

Dus probeer deze week eens bewust aan de slag te gaan met je gedachten en je gedachten te sturen naar een iets positievere emotie. Maak het niet te groot, hou het juist klein. Soms is enkel de gedachten “ik heb vertrouwen” al voldoende om meer positiviteit aan te trekken.

Veroordeel jezelf niet voor een negatieve gedachten, want dan geef je het juist nog meer aandacht (net zoals wat er gebeurt als je zegt ik mag niet aan een roze olifant denken), je kunt niet niet aan een negatieve gedachten denken. Accepteer je negatieve gedachten, laat hem er even zijn als je die behoefte hebt, en probeer vandaaruit een meer helpende gedachten te formuleren.

Hieronder een paar gedachten om je op weg te helpen:

AFVALLEN

Negatief geformuleerd: Ik mag niet meer snoepen – Positief geformuleerd: Ik ga vandaag gezond eten – Tussengedachten van negatief naar meer positief:  ik heb het vertrouwen dat ik vandaag (overwegend) dingen zal gaan eten die mij een goed gevoel geven, dit zullen keuzes zijn die bijdragen aan mijn gezondheid, want als ik mij gezond voel voel ik mij gelukkiger.

ZELFBEELD

Negatief geformuleerd: Ik voel me dik en zo wil ik me niet meer voelen – Positief geformuleerd: Ik voel me vandaag slank – Tussengedachten van negatief naar meer positief: ik ben dankbaar voor het lijf dat ik heb en alles dat mijn lijf kan, ik heb het vertrouwen dat als ik goed voor mijn lijf zorg, en eet wat goed voelt ik me vanzelf slanker ga voelen, en als ik me slank voel zal ik het ook zijn.

STRESS

Negatief geformuleerd: Ik wil me niet meer gestrest voelen – Positief geformuleerd: Ik voel me vandaag ontspannen – Tussengedachten van negatief naar meer positief: ik heb het vertrouwen dat ik me alleen al door deze gedachten meer ontspan en daardoor meer ontspanning zal aantrekken

GELD:

Negatief geformuleerd: Ik zou meer geld willen hebben maar dat gaat me nooit lukken – Positief geformuleerd: Ik heb beschikking tot al het geld in de wereld –  Tussengedachten van negatief naar meer positief: Ik ben dankbaar voor al het geld dat ik al heb en al het geld dat binnenkomt , ik geniet van elke uitgave die ik doe omdat ik het vertrouwen heb dat al het geld dat ik uitgeef vanzelf weer opnieuw aangevuld wordt.

ANGST: 

Negatief geformuleerd: Ik wil me niet meer angstig voelen – Positief geformuleerd: Ik ervaar complete vrijheid  –  Tussengedachten van negatief naar meer positief: Ik heb vertrouwen dat ik aantrek waar ik aan denk, dus ik focus mij op alle mooie dingen die ik al heb en alle momenten waarop ik al een klein beetje “vrijheid” ervaar. Ik vertrouw erop dat door me daarop te focussen ik meer vrijheid zal aantrekken.

julia-caesar-15081

🙂 Ik ben heel benieuwd hoe deze oefening jou vergaat. Please let me know! En als je toe bent aan een volgende stap geef je dan op voor de groepsworkshop “ultiem geluk/zelfacceptatie” of mail mij voor meer info over de individuele coaching mogelijkheden. Voor mij is er niets inspirerender dan jouw verder op weg helpen naar jouw ultieme geluk. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

De reis kan pas beginnen als je weet waar je heen wilt.

Heel veel liefs Sophie

Schermafbeelding 2017-04-08 om 13.30.05

ARTIKELEN DIE JE MOGELIJK OOK INTERESSANT VINDT:

editienl
Vandaag zei ik “nee” tegen een tv interview voor editieNL – What was I thinking?
workshopzelfacceptatie
Workshop Ultiem geluk & Zelfacceptatie
16positieveaffirmaties
16 positieve, niet zweverige 😉 affirmaties voor een heerlijk weekend
7 fabels
7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen
gewicht
Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”?
koolhydraten
Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels.
bananencake
De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten!
ontspanneninhuis
4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken 
bannerdood
7 citaten waardoor ik minder bang ben voor de dood, en het verlies beter kan dragen 

13 Comments

  1. Mooi hè? De Law of attraction, ben der ook fan van en werkt ook echt. Is alleen lastig dat er soms dingen in het leven gebeuren waar het moeilijk bij te begrijpen is. Ik heb net een miskraam gehad en ben heel bewust positief geweest deze zwangerschap. Aangezien ik mijn eerste dochter ook al verloren ben met 20 weken en daarna een gezonde zoon heb gekregen waarbij ik alles behalve positief was tijdens de zwangerschap. Sommige dingen in het leven heb je niks over te zeggen, is wel zo dag ik nu zo positief mogelijk probeer te blijven en dat helpt zeker wel de dagen door te komen.

    1. Jeetje ja ik had je artikel gelezen, ik had ook gereageerd. Ik heb echt respect voor je levensinstelling. Heel inspirerend. Ik lees er niet alleen veel over maar kijk ook veel naar de opnames van Abraham, iets dat ik er heel duidelijk uit haal is dat als we “teveel” proberen we eigenlijk ook het tegenovergestelde aantrekken. Dat blijft voor mij wel een aandachtspunt; ontspannen en vertrouwen! 🙂 Dankjewel voor je reactie en nogmaals respect! Liefs

    2. Dat is een hele goed Sophie! Te veel focus is natuurlijk ook niet goed, vertrouwen hebben op het feit dat het universum het heeft gehoord en dan komt het vanzelf. Dank je wel voor dit nieuwe mooie inzicht! 🙏🏻

  2. Sinds een paar maanden houd ik me ook bezig met de wet van aantrekking. Ik vind het fascinerend om te zien hoe de dingen steeds beter worden. Ik schrijf nu echt mijn blogs vanuit geïnspireerde actie en dat maakt zoveel verschil! Ik ben al jaren ondernemer (freelance docent) en heb hier veel werk in. Nu ben ik me sinds een paar maanden echter steeds meer gaan richten op de ondernemer en ik merk dat de wet me echt verder helpt. Mijn LinkedInprofiel wordt heel veel bekeken, mijn blogs ook, elke dag, meerdere aanmeldingen op mijn e-maillijst, er worden meerdere gesprekken per week aangevraagd… Hoe wordt het beter dan dit?

  3. Wat heerlijk, ik voel meteen de drang om te gaan sporten etc. Ik werk als docent dus het positief brengen is iets wat ik al vaak doe. Negatief: Je mag niet wippen. Positief: Wil je op vier poten gaan zitten? Ik merk dat het bij leerlingen echt werkt. Nu nog even op mijn eigen leven toepassen.

  4. Gelukkig ben ik zelf vrij positief en heb ik slechts af en toe een hele negatieve dag (zo eens per maand haha). Maar alsnog zijn dit hele goede tips waar ik mezelf ook gewoon eens mee onder mijn kont kan schoppen.

  5. Wat een fijne tips waar ik echt wat aan heb. We denken inderdaad vaak in te grote stappen. Iemand zei ooit tegen me: “jij ziet alleen maar een hele grote berg die je moet beklimmen. Je wilt naar de top van de berg maar vanaf de grond gaat dat nooit in één keer lukken. Focus je eerst op de volgende stap, houd die top wel in de gaten maar wel stapje voor stapje.”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: