Ik speel een heel leuk spelletje, doe je mee?!

Elke dag leer ik en kom ik tot nieuwe inzichten. Door te lezen, door anderen te inspireren en door mij te laten inspireren door alles wat ik zie. Sommige dagen voel ik me fantastisch, over de moon, super happy! Op die dagen weet ik dat ik dicht bij mijn “schat” ben. Andere dagen voel ik me minder goed, vlak, of hou ik mijzelf bezig met afleidende gedachten over mijn lijf, gedachten over eten en dik voelen. Gedachten die niets bijdragen aan het bereiken van mijn “schat”.

Dus besloot ik een spelletje te spelen. Een verkleed speeltjes zoals je dat vroeger weleens deed, maar dan zonder je echt te verkleden: een “ALSOF” spelletje.

Ik besloot terug te gaan in mijn gedachten naar de laatste keer dat ik me (al was het maar voor heel even) echt helemaal vrij voelde in mijn lijf. Naar een moment dat ik mij vrij voelde om alles aan te trekken wat ik wilde, vrij voelde van angst voor de weegschaal, vrij voelde van afkeurende gedachten over mijn lijf, vrij voelde van afkeurende gedachten over eten, mij compleet vrij voelde in mijn LIJF.

Ik haalde me die laatste keer voor de geest en deed de hele dag ALSOF. Alsof ik die HELE dag weer DIE Sophie was.

Vind je het lastig om jezelf hierin als voorbeeld te nemen, doe dan ALSOF je iemand anders bent. Maar wel iemand die helemaal zonder negatief oordeel naar jou kijkt.  Je kunt bijvoorbeeld doen alsof je de hele dag je partner bent die onvoorwaardelijk van je houdt, of een goede vriendin die jou prachtig vindt, of iemand heel anders zoals Boeddha.

En zo geschiede: 

Ik liep langs een winkelruit: even zag ik “dikke” billen.

Toen bedacht ik me “O Nee vandaag speel ik een spelletje, het Alsof spelletje”: “wow wat zie ik daar mooie billen” zei ik tegen mijzelf – en ik voelde mij goed.

Ik bestelde wat te eten: even dacht ik, ik bestel heel veel eten en dan nog een toetje want wie weet is het niet genoeg.

Toen bedacht ik me “O Nee vandaag speel ik een spelletje, het Alsof spelletje”: ik bestelde wat kleins en dacht bij mijzelf als het niet genoeg is kan ik altijd nog meer bestellen – en ik voelde mij goed en voldaan.

Ik zag de weegschaal staan: even dacht ik “NEE daar mag ik niet op staan, want dan is mijn hele dag verpest”.

Toen bedacht ik me “O Nee vandaag speel ik een spelletje, het Alsof spelletje”: Ik ging op de weegschaal staan en zei “who cares” – en ik voelde me goed, voldaan en opgelucht.

Ik stond voor mijn kledingkast: even wilde ik voor die o zo comfortabele joggingbroek gaan, die nergens knelt en waarin ik mij het minst dik voel.

Toen bedacht ik me “O Nee vandaag speel ik een spelletje, het Alsof spelletje”: Ik pakte mijn strakste spijkerbroek en trok hem aan – en ik voelde me goed, voldaan, opgelucht en zo vrij als een vogel. Ik had mijn schat weer gevonden.

Liefs Sophie

VRAAG NU GRATIS MIJN NIEUW E-BOOK AAN!

gratisebooksovschoice

DOE DE TEST EN ONTDEK OF MIJN WORKSHOP WAT VOOR JOU IS!

Schermafbeelding 2017-04-28 om 20.28.01.png

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

8 Comments

  1. Ha, wat interessant. Het klinkt heel effectief, al weet ik niet of het dat bij mij ook gaat zijn. Ik weet niet of ik ‘sterk’ genoeg ben om de hele dag te doen alsof. Aan de andere kant is het soms wel nodig, zo lijkt, op van die dagen waar alles gewoon niet gaat zoals jij dat wilt. Ik wil wel een poging wagen, kijken wat het doet 🙂

    1. Hi Jo, ik weet zeker dat je daar sterk genoeg voor bent 🙂 Probeer het maar eens, al is het maar voor een uurtje. Ik weet zeker dat het je iets gaat opleveren. In juni geef ik ook mijn eerste gratis Webinair waarin ik de 6 geheimen stappen onthul om zelf kapitein te worden van je eigen schip. Stappen om je bootje overeind te houden op dagen dat alles tegen lijkt te zitten. Met deze 6 stappen leer je niet alleen dat, maar ook leer jij ontdekken wat jouw bestemming is en hoe je deze kunt bereiken.
      Ik ben benieuwd of dit je wat lijkt 🙂 Als je zeker wilt zijn van een plekje kun je je alvast aanmelden via info@sovschoice.com met als onderwerp gratis webinair. Het lijkt me super leuk als je mee doet. Liefs

  2. Ik denk dat het voor mij beter werkt de realiteit te zien en daardoor keuzes qua eten zal maken die mij uiteindelijk weer van die kilo’s af gaan krijgen. Als ik denk dat ik slanker ben, zoals eerst, ga ik wellicht juist extra eten omdat het kan….haha.

    1. Als dat goed voor je werkt zeker blijven doen:) Veel meiden en vrouwen maken juist als ze zich “slank” voelen slanke keuzes, en gaan juist meer eten als ze zich “dik” voelen “ik ben toch al dik, begin morgen wel weer”. Vooral doen wat voor jou werkt. Liefs

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: