16 Comments

  1. Ik krijg vaak nare opmerkingen vrienden of collega’s als ik geen stuk taart neem op een verjaardag of salade eet in een restaurant of geen toetje bestel. Ik moet me niet zo aanstellen, ik kan het toch makkelijk hebben, zeggen ze dan. De reden dat ik het kan hebben is omdat ik let op m’n voeding en bewust met eten bezig ben. Als ik overal ‘ja’ op zou zeggen zou ik een heel ander figuur hebben. Maar dat zien mensen niet zo, ik krijg vaak het idee dat het mij kwalijk genomen wordt als ik iets ongezonds afsla. Alsof ik de illusie dat mensen met maat 36 alles kunnen eten op die manier verpest en ze zichzelf daardoor niet meer kunnen voorhouden dat ze er niks aan kunnen doen dat ze een maatje meer hebben? Ik denk dat veel mensen zich beter kunnen bezighouden met zelfacceptatie dan zichzelf steeds te vergelijken met anderen. Iedereen die goed in z’n vel zit is mooi op z’n eigen manier!

    1. HI Manon, dankjewel voor je reactie. En helemaal mee eens. Zelfacceptatie is een stuk helpender dan vergelijken. Ik word iig heel ongelukkig van vergelijken en heel gelukkig van Zelfacceptatie 😘

  2. Wow! Even een flinke berg kudos voor jou en je artikel! Fantastisch Uitgelegd. Er uitgebreid ook. Ik ben vooral erg benieuwd naar het artikel van volgende week..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: