Gepost op

Ik heb het gehaat, gestraft en uitgescholden, in de hoop dat ik daardoor mijn droomlichaam zou krijgen. Het werkte niet – Interview Desiree

Vandaag in de spotlight: Desiree. Zij vond tot een paar jaar terug haar lijf altijd te dun, te dik, te slap, of te gespierd, maar nooit gewoon goed genoeg! Nu is ze trots op haar lijf en de fantastische dingen die ze ermee kan doen. Haar unieke eigenschap? Lees snel verder.

Naam: Desiree Weijs

Leeftijd: 23

Wel of geen kinderen: geen

Kledingmaat:  36/38

Beroep: student

 • Beschrijf je lichaam in 1 woord:
 Uniek
 • Wat voor cijfer geef jij je lichaam op een schaal van 1-10? (waarbij 10 heel tevreden is):
 9
 • Zou jij Adele leuker en succesvoller vinden als zij een “killerbody” zou hebben? 
:
Nee, ik luister alleen naar haar stem
 • Zou jij jezelf leuker en succesvoller vinden als jij een “killerbody” zou hebben? :
Nee, minder leuk denk ik, omdat ik dan heel veel tijd zou moeten in het behouden van mijn killerbody. Daarnaast zegt je uiterlijk vrij weinig over je innerlijk, en dat laatste is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Zoals Roald Dahl zo mooi zei: “A person who has good thoughts cannot never be ugly. You can have a wonky nose and a crooked mouth and a double chin and stick-out teeth, but if you have good thoughts it will shine out of your face like sunbeams and you will always look lovely.”
 • Beschrijf 3 unieke eigenschappen die jou onderscheiden :
1. Ik zie overal het goede en positieve van in, waardoor ik bijna altijd vrolijk en enthousiast ben. Negatieve gebeurtenissen zie ik als waardevolle lessen, en daardoor worden ze eigenlijk ook positief.
2. Ik kan goed luisteren naar anderen.
3. Ik daag mezelf altijd uit om nieuwe dingen te proberen. Een week lang alleen groene dingen eten? 10 dagen mediteren in stilte? Veganistisch eten? Geen plastic gebruiken? De helweek? Been there, done that!
 • Wat is jouw visie over lichaamsbeeld? En hoe ben je daar in het dagelijks leven mee bezig?
Ik denk dat lichaamsbeeld veel te veel waarde heeft gekregen in de huidige maatschappij. Veel mensen denken dat als ze X kg wegen, ze rondlopen met een sixpack of billen zoals Kim hebben, ze gelukkiger zullen zijn. Toch gebeurt vaak het omgekeerde: ze worden juist ongelukkiger, omdat ze heel veel moeite moeten doen om hun killerbody te behouden of ze zijn nog steeds niet tevreden als ze hun doel hebben bereikt. Ik heb zelf jaren lang met mijn lichaamsbeeld geworsteld: het was altijd te dun, te dik, te slap, te gespierd, maar nooit gewoon goed genoeg!
“Ik heb het gehaat, gestraft en uitgescholden, in de hoop dat ik daardoor mijn droomlichaam zou krijgen. Het werkte niet.”
Na een tijdje besloot ik mijn lichaam eindelijk de liefde te geven die het verdient, en daardoor zag ik ineens dat er meer dan genoeg is om tevreden over te zijn. Ik ben zo blij dat mijn lichaam allerlei fantastische dingen kan doen, zoals lange fietstochten maken of rare yogaposes. In ruil daarvoor probeer ik de beste brandstof te geven: gezonde veganistisch voeding, zodat ik vol energie door het leven kan!

Wil je Desiree beter leren kennen? Je kunt haar volgen op haar eigen blog: Aandachtigeblog. Dankjewel Desiree voor je inspirerende verhaal.

Volgende week weer een nieuw interview. Wil je als eerste op de hoogte blijven van mijn nieuwe blogs, abonneer je dan op mijn blog via de wordpress link helemaal onderaan de pagina.

Liefs Sophie

11 gedachten over “Ik heb het gehaat, gestraft en uitgescholden, in de hoop dat ik daardoor mijn droomlichaam zou krijgen. Het werkte niet – Interview Desiree

 1. Mooi artikel weer! 🙂 Ik ga zeker even op haar blog kijken.

 2. Goed artikel, wij vrouwen moeten ophouden met bodyshamen. Ik ben blij dat er heel veel mensen over bloggen. Niemand is perfect, maar dat maakt ons juist interessant. De mensen die wij perfect achten hebben weer hun eigen onzekerheden. Het zit denk ik een beetje in de mens of misschien alleen in de vrouw: we vinden onszelf nooit goed genoeg… en dat moet toch echt een keer ophouden.

 3. Mooi artikel! Ik vind het altijd fijn om te lezen dat iemand zo blij is met zichzelf! Dat is toch fantastisch, daardoor kan je net nog dat tikketje meer genieten van de kleine dingen in het leven.

 4. Ik vind het heel verdrietig om te lezen dat iemand z’n eigen lichaam heeft gehaat. Dat is nergens voor nodig, al is dat natuurlijk voor een buitenstaander makkelijk zeggen. Ik vind het fijn te lezen dat Desiree haar lichaam heeft geaccepteerd en tegenwoordig haar lichaam zelfs kan ontarmen. Dat zouden meer mensen moeten doen. Mooi, inspirerend interview.

 5. Geweldig dit!! Blij zijn met wat je hebt en hoe je eruit ziet! Zoals ik ergens in je andere berichten ook al zei, als je goed in je vel zit en blij bent met jezelf straal je dit ook uit. Oh god ik spreek ook uit ervaring haha! Maar leuk dit interview! Ik zal vanmiddag eens kijken op haar eigen blog.

 6. Wat een mooi artikel Sophie. Ik vind t heel fijn om desiree meer te leren kennen, goed interview!

 7. Geweldige blog! Heel mooi geschreven!

 8. Leuk artikel! Als danstherapeute, maar ook gewoon als vrouw, zie ik zoveel vrouwen die niet tevreden zijn met hun lijf. Ik denk dat het deels de maatschappelijke druk is, maar ook deels een compensatie; dieperliggende problemen projecteren op ‘het ideale gewicht’. Liefde voor jezelf en lekker in je vel zitten, klinkt simpel, maar is soms best lastig. Mooi stukje.

 9. Ahhh wat een leuk artikel heb je er van gemaakt Sophie en wat een lieve reacties ook! Ik word er helemaal blij van! Liefs

 10. Mooi verhaal van Desiree! Ben het helemaal met haar eens. Uiterlijk heeft niets te maken met het innerlijk. De quote van Rohald Dahl vat het zo mooi samen: als je mooie gedachtes hebt, straal je dat ook uit.

Geef een reactie