Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”?

De titel van dit blog is een beetje provocerend. Alsof je met “overgewicht” niet gelukkig zou kunnen zijn. Maar natuurlijk is dit WEL mogelijk. Jouw gewicht zegt namelijk niets over wie jij bent, en “beauty is in the eye of the beholder” Tess is daar het levende bewijs van. Toen Tess zich bij mij aanmeldde (het was die dag 26 graden buiten) was ze geheel in zwart gekleed. Ze droeg drie lagen kleding over elkaar heen zodat haar benen en armen geheel bedekt waren. Haar schaamte om zich als “dikke koe” (zo beschreef zij zichzelf) met blote armen of benen te vertonen was enorm. De afgelopen jaren hadden voor Tess enkel in het teken van afvallen gestaan. Daar was ze nu klaar mee, ze wilde zichzelf leren accepteren ongeacht haar gewicht net zoals“Bodyposipanda”.

Here's to another year of belly roll appreciation, cellulite celebration, and unapologetic self love. I refuse to make any resolutions to shrink myself. I refuse to see my reflection as a problem that needs fixing. I refuse to spend another year at war with my body. If you didn't conquer body love in 2016, that's okay. Because I believe in you so damn much, and I hope that this year you realise how powerful you truly are, how perfect your body really is, and how WORTHY you are of self love, exactly as you are. Here's to leaving self hatred behind and embracing our magic in 2017 ✨I'll be right here, cheering on every single one of you. And I am forever grateful to those of you who cheer for me too. Sending you all so much love! 💜💙💚🌈🌞 Undercrackers are @freyalingerie 🌟

A post shared by Megan Jayne Crabbe 🐼 (@bodyposipanda) on

Samen gingen we een maand lang aan de slag. In de eerste sessie gingen we samen op zoek naar haar wonder situatie, en de weken daarna werkte we naar haar wonder toe. Elke week zag ik haar groeien. Het idee van “de dikke koe” werd langzaam vervangen door het idee “ik mag er zijn ongeacht mijn gewicht, ik ben een leuke vrouw“. Toen ik haar voor het laatst zag, kwam zij stralend binnen in een driekwart legging, een jurk met blote armen en een prachtige bloem in haar haar. Tess was in vier weken tijd geen dertig kilo lichter geworden, maar zo voelde zij zich wel. Vol zelfvertrouwen durfde zij nu met blote armen en benen naar buiten. Met als mooiste resultaat dat zij nu oprecht voelt dat zij ertoe doet ongeacht haar gewicht.

Het verhaal van Tess laat zien dat je zeker gelukkig kunt zijn met je eigen lijf ook met “overgewicht”

Wil jij net als Tess leren houden van je lijf ongeacht je gewicht (en dit geldt natuurlijk voor alle vrouwen, of je nu maat 32 hebt of  maat 52)?! Begin dan met het bedenken van jouw wonder situatie. Hoe zou jij je morgenochtend voelen als je wakker wordt met al het zelfvertrouwen van de wereld, wat zou je gaan doen op die dag, wat voor kleding zou je aantrekken? Schrijf dit voor jezelf zo uitgebreid mogelijk op, zodat het echt voor je gaat leven. Zodra je voor jezelf helder hebt wat jouw wonder situatie is, kun je ernaar toe gaan werken. Dus ga er mee aan de slag, want er is niets zo fijn als vol zelfvertrouwen in het leven staan. En dat zeg ik ook uit eigen ervaring. Jarenlang heb ik me geschaamd voor mijn “te dikke billen” en cellulitis, maar inmiddels ben ik zover dat ik durf te zeggen dat ik trots ben op mijn hele lijf inclusief de “minder perfecte dingen”, en dat voelt heerlijk!

Baby girl! 👯

A post shared by Jessica Torres (@thisisjessicatorres) on

Tot slot nog een laatste tip: laat je “ideaal” gewicht los, want een ideaal gewicht bestaat niet! In de jaren 50 vonden we vrouwen met maat 40/42 het ideaal nu vinden we vrouwen met maat 34/36 ideaal. In China vinden ze vrouwen met maat 32 perfect en in Afrika zien ze het liefst een vrouw met maat 44/46. Kortom er is niets zo subjectief als de mening over gewicht. Ga op zoek naar de eigenschappen die jouw uniek maken, en laat dat gewicht los.

Wil jij ook genieten van het leven ……….MAAR

💕 Vind je het lastig los te laten wat anderen van je denken?

💕 En ben je altijd maar bezig met dat gewicht?

Dan zou ik zeggen TIME FOR A CHANGE! Hoe? Door op de ROZE button te klikken 🙂 

11

Liefs,

Sophie

VRAAG NU GRATIS MIJN NIEUW E-BOOK AAN!

gratisebooksovschoice

DOE DE TEST EN ONTDEK OF MIJN WORKSHOP WAT VOOR JOU IS!

Schermafbeelding 2017-04-28 om 20.28.01.png

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

Wil jij je ook gelukkig voelen met jezelf en je lijf! Liefs Sophie

ARTIKELEN DIE JE MOGELIJK OOK INTERESSANT VINDT:

opzoek2

OPROEP: Ik ben op zoek naar jou!

12
MIJN LIJF IS EEN ILLUSIE
killerbody
VAN KILLERBODY NAAR KILLERMINDSET

92 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: