Persoonlijk blog: Waarom HUMOR zo helpend kan zijn!

Zondag voelde ik mij voor het eerst sinds hele lange tijd heeeeeel klein. En dan bedoel ik niet fysiek klein, maar qua ego. Ik had een online intake met een onderneemster die een op maat gemaakte jingle voor mijn You Tube kanaal gaat maken. Super cool. Maar ik was tijdens dat gesprek op een of andere manier, compleet geïntimideerd. Het was zondag ochtend, ik verscheen voor de laptop (het was een skype consult) zonder make up in mijn zondagsoutfit. En daar verscheen ZE: een mooie vrouw, met mooi gevlochten haar, en qua persoonlijkheid een echte préséance. Ik probeerde te luisteren naar haar vragen, maar ik werd de hele tijd afgeleid door dat irritante blokje onder in beeld waar ik mijzelf op kon zien. “OMG ik zie er niet uit!” En terwijl ik tegen mijzelf probeerde te zeggen “Sophie, hoe je eruit ziet doet er niet toe, het gaat om je inhoud”, werd ik toch compleet afgeleid door deze irritante gedachten en onzekerheid. “Wat zal ze wel niet denken, ik lijk wel een kind, een persoon als mij kan je toch niet echt serieus nemen.” Talloze automatisch gedachten werden getriggert.

Vervolgens stelde ze me allerlei vragen, waar ik voor mijn gevoel geen goed antwoord op kon geven.

“Wat wil je overbrengen in je jingle?” Ok dat wist ik “empowerment” en de boodschap “je voldoet zoals je bent”.

“Van wat voor muziek hou je?” Ja hmmm….. ik weet natuurlijk best wat voor muziek ik mooi vind, maar ik had opeens het gevoel dat ik een sociaal wenselijk antwoord moest geven. Ik hou van Beyonce, maar dat voelde zo kinderlijk. Dus ik dacht verder na, van wat voor muziek hou ik nog meer. Ik hou ook van Adele en Amy, dat klinkt wat ontwikkelder dus laat ik dat maar zeggen.

Het gesprek ging nog een tijdje zo door. Om uiteindelijk ondanks al dit gedoe in mijn hoofd alsnog een heel leuk concept bedacht. Maar na het gesprek was ik echt even van de leg. Wat gebeurde er nou in vredesnaam? Eerder schreef ik in mijn blog “3 negatieve emoties die erg helpend zijn” al dat het ontkennen van emoties niet helpend is. Dus direct na het gesprek pakte ik een kop thee en mijn Feel Good boekje, ging zitten en stelde mijzelf de vraag: What happened?

thumb_img_5529_1024

Ik kwam tot de volgende conclusie:

Ten eerste: ik ben totaal niet muzikaal aangelegd, ook vanuit huis heb ik vrij weinig meegekregen wat betreft muziek. De afgelopen jaren heb ik wel wat meer muzikale smaak ontwikkelt dankzij mijn vriend. Maar toen ik oog in oog stond met deze muzikale dame (zij componeert namelijk ook zelf muziek) voelde ik mij totaal ondergeschikt.

Ten tweede, dit heb ik al eerder aangehaald in mijn blogs, heb ik iets met het thema “onderschat worden”. Dit komt denk ik voort uit het feit dat ik heel vaak veel jonger word geschat, en daarmee voor mijn gevoel ook onderschat wordt. Mensen hebben naar mijn idee (dat weet ik helemaal niet zeker want ik heb die gedachten nooit gecheckt) een vooroordeel over mij. Zoiets als: ze is nog heel jong (zeker geen 31 jaar), ze is knap dus ze zal wel geen inhoud hebben. Hierdoor heb ik op een of andere manier een enorme drang om te bewijzen dat ik wel inhoud heb en helemaal niet zo jong ben. En dit ging er nou precies mis afgelopen zondag, want juist over mijn inhoud was ik zo onzeker en dat in combinatie met mijn net “out of bed/kinderlook” maakte dat ik totaal afgeleid werd door mijn onzekerheid.

Haha OMG. Nadat ik dit gevoel van mijzelf had afgeschreven, voelde ik mij direct al heel veel beter. Ik moest er zelfs een beetje om lachen. Wat een mallerd. Ik tekende een poppetje met een knipoog en sloot het boek.

Opdracht: de volgende keer dat jij je onzeker voelt, neem dan even een momentje voor jezelf en kijk eens met wat afstand wat er nou gebeurt. Laat je emoties er zijn, en zeg tegen jezelf het is ok 😉 Wees trots op daar waar jij wel goed in bent, en waar jij je in onderscheidt.

Heb jij weleens een lijstje gemaakt van jouw unieke eigenschappen?

feelgood
Dit leuke houten klembord shop je bij Casa Crea

Ik ben heel benieuwd 🙂

Liefs Sophie

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

3-dingen-die-je-niet-moet-doen-als-je-wilt-afvallen

Succesvol afvallen: 3 dingen die je ECHT niet moet doen

 

negatieve-emoties

3 Negatieve emoties die erg helpend zijn

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: