Gepost op

Mijn lijf is een illusie!

Written by So V, Written for So V’s Choice

Op foto 1 (links) oog ik dun, op foto 3 en 4 (rechts) steviger. En weet je wat alle 3 de foto’s zijn in dezelfde week gemaakt. Illusie bepaalt door de hoek van mijn camera. Wat nu het werkelijke beeld is? Geen idee, maar het doet er eigenlijk ook niet zoveel toe 🙂. Het enige dat ik jou wil demonstreren, middels deze foto’s, is dat niets is wat het lijkt.

13903424_1839412346286709_6133948665469465651_n

En dat geldt voor een groot deel van de posts op social media. De meeste meiden en vrouwen posten namelijk alleen dat beeld van zichzelf dat ze willen dat anderen mensen van hen zien. De mooie kant, de perfecte kant. Maar hoe onschuldig social media ook lijkt, het is ook een belangrijke oorzaak van het negatieve zelfbeeld dat 96 % van de vrouwen vandaag de dag heeft.

Wil jij je happy en zelfverzekerd voelen en van je lijf houden ongeacht je gewicht neem dan je social media eens kritisch onder de loep. Ga door je lijst van “volgend” heen en vraag je zelf af wie jou daadwerkelijk inspireren en wie jouw zelfbeeld (al dan niet onbewust) naar beneden halen? Verwijder alle mensen die jou overspoelen met onrealistische foto’s en onrealistische ideeën. Ik ga zelf ook op regelmatige basis kritisch door mijn “volgend” lijst heen, en wat geeft dat een rust 🙂!

Even uit nieuwsgierigheid, heb jij wel eens gemerkt dat jij je door social media onzekerder ging voelen? Please let me know.

Liefs Sophie

16466212_704727043018280_1146933568_o

Over So V

17 gedachten over “Mijn lijf is een illusie!

 1. Nou, jij bent een prachtige vrouw! Denk dat het soort badpak ook uit maakt. Ik voel me wel onzeker over m’n uiterlijk, maar niet begonnen door sociale media. Dit versterkt het overigens wel. Goede tip van je!

  1. Hi Joyce wat lief dankjewel. Over dat badpak heb je misschien ook gelijk in 🙂 Dankjewel voor je reactie. Hopelijk inspireren mijn blogposts je om je minder onzeker te voelen, ik post regelmatig over zelfacceptatie. Liefs

 2. In men achterhoofd ben ik mij bewust van de zorgvuldig gekozen plaatjes (Waar ik zelf aan meedoe als mama ig’er). Maar dit soort berichten lezen, doet mij er altijd even bewust naar kijken. Want het kan soms in je hoofd kruipen!

  1. Hi Jess, dankjewel voor je reactie. Fijn dat het tot een beetje bewustwording leidt 🙂 Liefs Sophie

 3. Mooi artikel. Ik volg al lange tijd graag plus size modellen. Vooral omdat deze dames zich zo bewust zijn van dit soort problemen en hier ook naar handelen. Ze zijn niet bang om de “lelijke” kant van zichzelf te laten zien en roepen vrouwen vaak op om jezelf te zijn. Vind ik heel inspirerend.

  1. Dankjewel voor je reactie. Klopt ken je I Heart my Body al? Ook heel inspirerend 😘

 4. […] MIJN LIJF IS EEN ILLUSIE  SUCCESVOL AFVALLEN 3 DINGEN DIE JE NIET MOET DOEN […]

 5. […] Van Killerbody naar Killermindset! Mijn lijf is een illusie! […]

 6. […] Mijn lijf is een illusie  23 foto’s die bewijzen dat jij mooi en uniek bent! […]

 7. […] MIJN LIJF IS EEN ILLUSIE VAN KILLERBODY NAAR KILLERMINDSET […]

 8. Stuk voor stuk mooie foto’s Sophie! Ik vergelijk mezelf soms wel te veel met anderen. Ik ben heel erg gefocust op andermans benen en billen en vind het maar wat stom als ik weer een mooie foto van bijvoorbeeld Jenna Dewan of Kayla Itsines zie voorbijkomen op instagram. Ik volg ook Iskra Lawrence en zij geeft een iets realistischer beeld 🙂

  1. Dankjewel Johanne 😊 Herkenbaar. Ik geef vanuit mijn expertise als psycholoog maandelijks een hele leuke interactieve workshop aan een groep vrouwen waarin je leert hoe je dit nog beter kan leren loslaten. Thema’s als vergelijken met anderen komt ook uitgebreid aan de orde. Voor 8 mei is er nog plek 😊😘 Zou super leuk zijn

   1. Oooh, dat klinkt superinteressant! Ben dan helaas aan het werk, had me leuk geleken.

 9. Sluit mooi aan op mijn avondje bankhangen Mindfuck.

Geef een reactie