Gepost op

Deze gedachte maakt GELUKKIG zijn zoveel gemakkelijker

Als je het woord “geluk” googled komt het volgende tevoorschijn:

Geluk is een emotie en betekent ‘tevreden zijn met de huidige leefomstandigheden’, ofwel ‘gelukkig zijn’. Dit is het tegenovergestelde van ongelukkig, wat bestaat uit een ontevreden gevoel. Wie gelukkig is heeft een vrolijk, tevreden, ontspannen, verheugd gevoel wat voor de helft erfelijk bepaald is.

Geluk is voor de helft erfelijk bepaald, en dus ook voor de helft beïnvloedbaar.En alhoewel heel veel dingen in het leven niet direct beïnvloedbaar zijn zoals naaste die overlijden, ziekte, het verlies van een baan of andere life events, geloof ik  heel sterk dat hoe je dealt met deze events jouw geluk in grote mate bepaalt.

Van de week zei mijn vader tegen mij “misschien is het goed om te onderzoeken waarom dit je overkomt”, hij refereerde naar iets dat nu in mijn persoonlijk leven speelt, waar ik op dit moment helaas nog niet verder over kan uitwijden. Maar mijn reactie was direct “er is mij niets overkomen, alles gebeurt met een reden en je hebt overal zelf invloed op”.

Deze gedachte, deze overtuiging: dat niets mij overkomt, en dat ik altijd zelf een keuze heb geeft mij kracht en een gevoel van controle. En beïnvloedt op die manier direct mijn gevoel van geluk, want hoe meer controle je ervaart over je eigen leven hoe hoger jouw geluksgevoel is. Dat betekent overigens niet dat ik me nooit klote voel, of verdrietig of boos! Maar dat is helemaal ok, want ik weet dat die emoties ook wel weer voorbij gaan. En alsof het universum wist dat ik deze week wel wat positiviteit kon gebruiken kreeg ik gisteren deze 3 lucky charms opgestuurd van een bedrijf met de vraag of ik deze producten wilde reviewen. Meestal doe ik dit soort dingen niet, tenzij het heel erg aansluit bij een van mijn thema’s. En omdat het thema deze week “sterker dan ooit” is vond ik deze lucky charms wel erg mooi aansluiten. En wat is er dan leuker om deze gifts met jou te delen. Het “Wish Wisely” koord heb ik aan mijn moeder gegeven. Maar de “Mermaid’s Gift Ketting” en de “Japanse Lucky Neko gelukshanger” kun jij winnen! Hoe? Laat hieronder in de reactie achter waar jij gelukkig van wordt en dan hoor je eind volgende week of je de gelukkige winnaar bent.

Liefs Sophie

fullsizerender3
ApplePie Pieces Gift: Wish Wisely – draag het totdat het hartje eraf is gesleten en je wens is klaar om uit te komen …..
fullsizerender
Applepie pieces Gift: Mermaid’s gift ketting  met een blote Varisciet (een “anti stress steen” die je jezelf laat zijn, opbeurend werkt en moed geeft)
fullsizerender
Applepie Pieces gift: Japanse Lucky Neko Gelukshanger – gemaakt van porselein en symbool voor bescherming

ARTIKELEN DIE JE MOGELIJK OOK INTERESSANT VINDT:

stretch2
23 fotos’ die bewijzen dat jij mooi en uniek bent!
popey
3 producten waar je sterk van wordt – wetenschappelijk bewezen 

 

 

 

 

21 gedachten over “Deze gedachte maakt GELUKKIG zijn zoveel gemakkelijker

 1. Mijn leven is de laatste jaren niet echt top, afgelopen september mijn relatie van 16 jaar ook nog eens over maar toch voel ik mij gelukkig op momenten.
  Maar er is iets wat mij elke dag wel laat lachen en vrolijk zijn, en dat komt door mijn allerliefste prinsje Bikkel.
  Hij is nu de man in mijn leven en maakt mij weer vrolijk en blij ❤

  1. De armband met de “anti stress steen” (die je jezelf laat zijn, opbeurend werkt en moed geeft) dat lijkt mij wel wat! ! Duimen duimen duimen 🍀

 2. Het meest gelukkig word ik als de uitslagen van de onderzoeken die mijn moeder momenteel ondergaat positief zullen uitpakken!
  Dus good luck voor mn ouders, antistress voor mij en de allerbeste wishes voor mn lieve moeder.. tuurlijk zou ik superblij worden van een prachtig sieraad maar veel liever zie ik mn moeder weer eens lachen!

 3. Klinkt heel cliché en misschien is het dat ook wel;-) .. Maar ik word erg gelukkig als ik zie dat mijn kleine mannetje geniet en blij is. In het algemeen maakt tijd doorbrengen met lieve vrienden of familie mij erg gelukkig❤️ Of wat dacht je van eigenlijk hele “simpele dingen”… Het zonnetje die schijnt, een mooie wandeling, een mooi knutselwerkje van m’n kleine? Allemaal dingen om blij en gelukkig van te worden wat mij betreft!

 4. Mooi geschreven! Ik word blij van mijn familie die altijd voor mij klaarstaan. Mijn vriend die altijd het beste in mij naar boven weet te halen. En natuurlijk mijn twee katjes die mij altijd liefde geven! <3

 5. Ik word na 34 jaar eindelijk een beetje gelukkig van mezelf!

 6. Ik word blij van de kleine dingen zoals een kaartje of bloemetje geven of ontvangen. En ik word blij van de wijze en leerzame woorden in je blogs.

 7. Mooi artikel! Ik probeer vooral naar kleine geluksmomenten te kijken: de zon die schijnt, gezelligheid met vrienden en mijn lief, kunnen sporten, niet teveel pijn hebben, een kop thee…

 8. […] Top 10 vrouwen die mij inspireren mijn droom achterna te gaan Deze gedachte maakt gelukkig zijn zoveel gemakkelijker  […]

 9. “Vroeger” werd ik gelukkig van een mooi nieuw jurkje, nieuwe schoenen, of een vakantie.
  Tegenwoordig wordt ik nog steeds gelukkig van een vakantie, maar puur omdat we dan met zijn vieren samen genieten. Ik ben dolgelukkig als mijn kids gelukkig zijn en dolgelukkig als ze een dag geen ruzie maken! Haha. Super trots op mijn gezinnetje en mijn lieve vriend!
  Ik ben een heel gelukkig mens.

 10. Ik heb momenteel een moeilijke tijd ben nu vol op aan mijn zelf aan het werken. Maar waar ik echt blij van wordt is een softijsje met kraaltjes, daar wordt ik even gelukkig van.

 11. Ik word gelukkig van kleine dingen, b.v. als ik besef dat ik een bed heb, eten , een dak boven mijn hoofd en dat ik soms zo maar iets kan kopen voor mezelf of voor iemand anders, daar word ik gelukkig van. Dat mooi armbandje vind ik een schatje!

 12. Ik wordt blij van de kids die genieten van het leven

 13. Mooie vraag. Ik heb inmiddels geleerd dat als ik geluk wil ‘plannen’ dat het eigenlijk nooit lukt. Juist op onverwachte moment als ik het niet ‘plan’ of niet verwacht dan overkomt mij een geluksgevoel, waarin ik ook niets moet van mezelf. Dat zijn echt de momenten dat ik gelukkig ben, geen verwachtingen.

 14. Ik wordt dit jaar 50 🎉🎉🎉.
  Ik ben gelukkig dat ik 50 mag worden, helaas zie ik bij mijn werk wel anders (ik werk in de zorg).
  De zon die lekker schijnt, een knuffel van mijn zoon dat zijn de dingen die me gelukkig maakt.

 15. […] stond in het teken van “sterker dan ooit”. Zoals je hebt kunnen lezen in mijn blog: deze gedachte maakt gelukkig zijn zoveel gemakkelijker maak ik op het moment zelf een wat minder leuk life event mee (waar ik op dit moment nog niet […]

 16. […] stond in het teken van “sterker dan ooit”. Zoals je hebt kunnen lezen in mijn blog: deze gedachte maakt gelukkig zijn zoveel gemakkelijker maak ik op het moment zelf een wat minder leuk life event mee (waar ik op dit moment nog niet […]

 17. […] stond in het teken van “sterker dan ooit”. Zoals je hebt kunnen lezen in mijn blog: deze gedachte maakt gelukkig zijn zoveel gemakkelijker maak ik op het moment zelf een wat minder leuk life event mee (waar ik op dit moment nog niet […]

 18. […] stond in het teken van “sterker dan ooit”. Zoals je hebt kunnen lezen in mijn blog: deze gedachte maakt gelukkig zijn zoveel gemakkelijker maak ik op het moment zelf een wat minder leuk life event mee (waar ik op dit moment nog niet […]

 19. Of het nou werkt of niet, het geloof er in geeft hoop…daarom hoop ik deze actie te winnen…ik geloof namelijk niet snel in bijgelovige dingen, dus als het zo moet zijn dat ik het win dan moet ik daar wel in geloven #omgekeerdepsychologieopjezelf #lol #rustzoufijnzijn

 20. Lieve allemaal, dank jullie wel voor de mooie reacties. Ik heb besloten 2 winnaressen te selecteren een voor de sleutel hanger en een voor de ketting 🙂

  @Merel jij bent de gelukkige winnares van de sleutelhanger
  @Nancy Curfs jij bent de gelukkige winnares van de ketting

  Heel veel plezier ermee. Sturen jullie even een mailtje met jullie adressen?

  Liefs Sophie

Geef een reactie