3 producten waar je sterk van wordt wetenschappelijk bewezen ;)

Het thema van deze week is “sterker dan ooit”. Dus vandaag 3 producten waarvan bewezen is dat je er sterk van wordt.

Spinazie: Iedereen die vroeger wel eens naar Popey keek weet dat je van spinazie sterk wordt. Maar het is een fabeltje dat dit zou komen door het hoge ijzer gehalte. Spinazie bevat namelijk helemaal niet zoveel ijzer als men vroeger dacht. In 2012 werd echter door het Karolinska Institute in het Zweedse Stockholm vastgesteld dat spinazie wel een heel hoog nitraatgehalte heeft wat weer erg belangrijk is voor de aanmaak van spiervezels. En dat maakt dit product dus alsnog een echte must voor de kracht patsers onder ons 🙂

top-view-1248955_1280

Pindakaas: herinner jij je nog de pindakaas reclame waarin beweerd wordt dat je van pindakaas groot en sterk wordt? Nou dat klopt. Niet alleen bevat pindakaas heel veel eiwitten wat goed is voor je spieropbouw, maar ook zit pindakaas boordevol vitamine E wat zorgt voor een betere spieropbouw en bescherming van je spieren. Kortom een product dat zeker thuis hoort in de lijst producten waar je sterk van wordt.

almond-1850615_1280

En tot slot boerenkool: misschien een product waar je het niet meteen van verwacht, maar boerenkool zit vol vitamine C, het bevat zelfs 2 x zoveel vitamine C als een sinaasappel. En juist die vitamine C heeft weer een belangrijke invloed op je kracht. Zo bleek uit o.a. een Italiaans onderzoek in 2004 dat vitamine C geassocieerd wordt met meer spierkracht en spierschade beperkt.

kale-438964_1280

Welke van deze 3 producten eet jij op regelmatige basis? 🙂

Liefs Sophie

ARTIKELEN DIE JE MOGELIJK INTERESSANT VINDT:

goodenough
23 foto’s die bewijzen dat jij mooi en uniek bent!
koolhydraten
Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels

Bronvermelding:

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/149922-word-je-echt-sterk-door-het-eten-van-spinazie.html

Vitamine C en E voor spierkracht of juist niet?

One Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: