2 weken plan voor mindfull leven

Voor rust en balans in je leven is voldoende ontspanning een onmisbaar onderdeel.Vandaag deel ik het eerste deel van het 2 weken plan dat jou zal helpen niet meer door je dagen te rennen maar te wandelen. Zeker voor meiden en vrouwen die gevoelig zijn voor veel prikkels, is het inplannen van voldoende ontspanning essentieel. Het zal je helpen om meer te kunnen genieten van het moment, en meer geluk te ervaren.

relaxation-1967892_1280

Bij mindfull ontspannen wordt al snel gedacht aan mediteren, maar mindfull ontspannen kent veel verschillende vormen. Zelf kan ik vooral erg genieten van een actieve vorm van mindfull ontspannen, zoals de hond uitlaten (zonder telefoon ;), zwemmen of het huis schoon maken. Bij mindfull ontspannen maakt het eigenlijk niet zo veel uit wat je doet, als je het maar met aandacht doet. Als je maar in het moment bent, en niet in je hoofd bezig bent met allerlei anderen dingen.

fun-1846790_1280

Voorbeelden van momenten van “mindfullness”

  • Focussen op de vogels die buiten aan het fluiten zijn
  • Je aandacht richten op je schoolslag tijdens het zwemmen
  • Het inademen van de buitenlucht en dit in je opnemen
  • Focus leggen op de smaak van het voedsel dat je in je mond hebt

Maak “ontspanning” een prioriteit

Als je balans en rust in je leven nastreeft dan zou het inplannen van ontspanning, net als dat je elke dag eet, onder de douche stapt, en je jezelf aankleedt een 2e natuur moeten worden. Zoals ik hierboven al heb beschreven hoeft het inplannen van ontspanning helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Ga op zoek naar een vorm die bij jou past. Heb je kinderen dan kan bijvoorbeeld samen gaan kleuren ook al een vorm van ontspanning zijn. Het gaat erom dat je echt even in het moment zelf bent, en je je hoofd als ware even uit kunt zetten.

Door dagelijks kleine “ontspanning” momentjes in te plannen zal je merken dat je veel relaxter in het leven zult staan, en minder overprikkeld zult zijn. Ook zullen deze ontspanning momenten je helpen bij rust creëren in je eetpatroon, want hoe rustiger jij in algemene zin bent, hoe minder je geneigd zult zijn tot “overeten”.

 

Opdracht week 1:

Maak een lijstje van ontspanningsactiviteiten die echt bij jou passen. Zelf hou ik dus erg van wandelen of zwemmen om tot rust te komen. Maar een goed boek lezen, of gewoon een half uurtje naar mooie muziek luisteren kan mij ook veel ontspanning geven. Vind je het lastig een vorm van ontspanning te vinden die echt bij jou past, ga dan eens terug naar je kindertijd, wat vond je als kind leuk om te doen? Wanneer was je als kind echt ontspannen en zorgeloos? Vaak komen hier hele interessante dingen uit. Het kleuren van Mandala’s kan bijvoorbeeld ook heel ontspannend zijn.

Ik ben heel benieuwd naar jouw ideale vorm van ontspanning 🙂 Volgende week volgt de 2e week opdracht, en geef ik jouw tips voor mindfull eten.

Let me know, liefs Sophie

ARTIKELEN DIE JE MOGELIJK OOK INTERESSANT VINDT: 

hs
Hoog sensitief (HSP) een vloek of een zegen?

 

 

 

 

 

bananencake
De reden dat jij niet afvalt komt door deze 10 producten!

 

 

4 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: