De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten!

Alhoewel ik zelf niet zo van de calorieën tellen ben (komt door mijn eetstoornis achtergrond) ontkom je er niet aan als je wilt afvallen. Wil ik afvallen dan? Nee ik niet, maar veel van mijn workshop deelneemsters en mijn volgsters wel. En als je wilt afvallen ontkom je er niet aan om je in ieder geval in de eerste fase te verdiepen in calorieën. Je kunt namelijk alleen maar afvallen als je meer calorieën verbruikt dan je tot je neemt. Zo simpel is het. En daarom is het van belang te weten waar de verborgen calorieën in zitten en hoe jij jouw calorie inname kunt monitoren.

Morgen post ik een artikel waarin ik jou uitleg hoe jij jouw persoonlijke calorie verbruik per dag kunt uitrekenen “zo bereken jij hoeveel calorieën je ECHT verbruikt”, zodat jij zelf een optimaal eetschema kunt opstellen.

Maar eerst een tip! Met de “Fat Secret App” (ik heb eerlijk gezegd een hekel aan de naam, maar goed dat neem ik maar even voor lief) kun je heel handig jouw exacte calorie inname per dag berekenen. Er zit zelfs een barcode scanner in verwerkt zodat je heel gemakkelijk de producten die je eet kunt scannen en op die manier de calorieën kunt bepalen. Mijn advies is echter wel om deze app maar kort (3-4 weken) te gebruiken, als middel om inzicht te krijgen, na 3-4 weken zou je voldoende inzicht moeten hebben om het ook zonder de app af te kunnen.

En dan nu de 10 producten met verborgen calorieën:

  1. Cappuccino: 74 kcal per mok

Veel mensen drinken koffie, ik zelf lust het echt niet dus ik kan er niet over mee praten. Maar als jij elke dag 3-4 koppen cappuccino drinkt zit je al snel op 296kcal extra per dag. Dit komt met name door de vaak volvette melk die er gebruikt wordt voor een cappuccino. Doe je suiker door je cappuccino dan ligt het aantal calorieën uiteraard nog hoger.

16010269_693900320767619_1390004364_o

  1. Noten = 250 kcal per 10 stuks

Noten zijn gezond, er zitten veel onverzadigde vetten in en die mogen niet ontbreken in een gezond eetpatroon, daarnaast bevatten noten eiwitten, ijzers, en vitamines, maar noten bevatten ook heel veel calorieën. Dus beperk je inname van noten per dag tot maximaal 1 handje en bij voorkeur ongebrande en ongezouten noten. Het aantal calorieën verschilt wel per soort noot, maar bijvoorbeeld 10 stuks walnoten bevatten al snel 250 kcal.

  1. Maaltijdsalades = 900 kcal

Maaltijdsalades klinken heel gezond, maar door alle kazen, noten en dressings die er door heen gaan bevatten maaltijd salades vaak veel calorieën. Zo kan een geitenkaas salade, met wat zaden en pitten en een dressing al snel 900 kcal bevatten. Voor je beeldvorming dat is hetzelfde als een Big Mac en een portie friet met mayo.

  1. Cruesli = 430 kcal

Yoghurt met cruesli is een populaire ontbijtkeuze, maar in 100 gram cruesli (dat is ongeveer 6-7 eetlepels) zit al gauw 430 kcal, en zelfs in de suikervrije variant zit nog 380 kcal per 100 gram. Dit komt omdat er in de fabriek veel suikers en vetten worden toegevoegd aan de zaden om het nog smakelijker te maken. Kies dus liever voor zelfgemaakte cruesli of gewoon lekker een bord havermout 🙂

862129_o

  1. Belegde broodjes = 500 kcal

Belegde broodjes zijn heerlijk, maar ook hiervoor geldt dat je al snel veel meer calorieën binnen krijgt dan wanneer je je eigen brood zou meenemen. 1 belegd broodje gezond bevat al 450-500 kcal, terwijl 3 speltboterhammen met humus slechts 300 kcal bevatten.

  1. Bananenbrood = 158 kcal

Ik vind bananenbrood heerlijk, en een plakje is een prima tussendoortje. Maar de verleiding is om meer dan 1 plakje te eten. Let daar mee op, 1 plak bananenbrood bevat namelijk al 158 kcal dat is hetzelfde als een stuk slagroomtaart. Uiteraard zijn de ingrediënten van bananenbrood wel gezonder voor je, maar qua calorie inname is het dus wel een om te onthouden.

16122204_693900317434286_757382035_o

  1. 1 glas wijn = 125 kcal

Als je van wijn houdt, zeker blijven doen, maar als je wilt afvallen doe het dan met mate. 1 glas wijn bevat 125 kcal.

16106888_693900327434285_1769940560_o

  1. Fruit = 100 kcal

Fruit is een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon, maar sommige mensen denken dat ze er onbeperkt van kunnen eten. Dit is echter niet het geval, een middelgrote appel bevat 70 kcal, en een banaan rond de 100 kcal dus als jij de hele dag door fruit eet kan dat aardig oplopen.

  1. Frisdrank = 139 kcal

De meeste van jullie weten al wel dat frisdranken niet gezond voor je zijn en daarnaast ook veel calorieën bevatten, maar voor de goede orde 1 blikje cola bevat 139 kcal.

  1. Avocado = 300 kcal

Avocado’s zijn gezond, net als noten bevatten ze een hoog aantal onverzadigde vetten, en onverzadigde vetten passen goed thuis in een gezond eetpatroon. Maar eet avocado met mate, 1 hele avocado bevat tussen de 250-300 kcal (afhankelijk van de grootte).

16010655_693900314100953_1128980296_o

Tot slot, wil je afvallen zorg dan voor een gebalanceerd eetpatroon en hou bovenstaande tips in mind. Voor alle duidelijkheid de hierboven beschreven producten zijn dus niet “goed” of “fout” want naar mijn mening bestaat er geen “goed” of “fout” voedsel. Maar als je wilt afvallen eet ze dan met mate. Verdiep je in voeding en stel een eigen menu samen, een menu met producten die jij lekker vindt, een menu dat echt bij jou past en ook op de lange termijn is vol te houden. Morgen post ik een blog waar jij jouw persoonlijke calorie verbruik per dag kan berekenen. Veel succes 🙂

Heb je vragen of opmerkingen laat ze dan achter in de comment hieronder.

Liefs Sophie

Schermafbeelding 2017-05-19 om 08.32.07

VRAAG NU GRATIS MIJN NIEUW E-BOOK AAN!

gratisebooksovschoice

MELD JE NU AAN VOOR DE WORKSHOP “IN CONTROL” 

workshop in Control.jpg
UPDATE: Nog 5 plekken beschikbaar voor juni!! Laatste workshop van het seizoen!

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

45 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: