Gepost op

De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten!

Schermafbeelding 2017-07-27 om 16.16.22

Mijn intentie met dit artikel is jou inspireren te genieten van het leven EN van eten 🙂 We worden allemaal gelukkig van een gezond en fit lijf en gezonde producten zijn goed voor ons lijf en onze mind. Maar remember “we all make to much of it”! Eten is en blijft wel gewoon eten. Van het ene product kom je wat sneller aan dan van het anderen, maar zolang je alles met mate eet kun je alles eten wat je lekker vindt. Dus vandaag een artikel over 10 producten waardoor jij niet afvalt. Maar wel met een knipoog. Want de nummer 1 boodschap is geniet van het leven en van al het lekkere eten dat daar bij hoort.

Liefs Sophie

10 producten met verborgen calorieën

Cappuccino: 74 kcal per mok

Veel mensen drinken koffie, ik zelf lust het echt niet dus ik kan er niet over mee praten. Maar als jij elke dag 3-4 koppen cappuccino drinkt zit je al snel op 296kcal extra per dag. Dit komt met name door de vaak volvette melk die er gebruikt wordt voor een cappuccino. Doe je suiker door je cappuccino dan ligt het aantal calorieĂ«n uiteraard nog hoger. Dus ban zeker niet alle koffie uit je leven, maar heb je een afval wens dan is dit er eentje om te onthouden 🙂

16010269_693900320767619_1390004364_o

Noten = 250 kcal per 10 stuks

Noten zijn gezond, er zitten veel onverzadigde vetten in en die passen super goed in een gezond eetpatroon, daarnaast bevatten noten eiwitten, ijzers, en vitamines, allemaal hartstikke gezond voor je! Maar noten bevatten ook heel veel calorieën. En dat vergeten we soms. Onbeperkt noten eten als je een afvalwens hebt of niet wilt aankomen is dus geen goed idee :). Ik hou het zelf bij een handje per dag. Het aantal calorieën verschilt overigens wel per soort noot, maar bijvoorbeeld 10 stuks walnoten bevatten al snel zo rond de 250 kcal.

Maaltijdsalades = 900 kcal

Maaltijdsalades klinken heel gezond, maar door alle kazen, noten en dressings die er door heen gaan bevatten maaltijd salades vaak veel calorieĂ«n. Zo kan een geitenkaas salade, met wat zaden en pitten en een dressing al snel 900 kcal bevatten. Voor je beeldvorming dat is hetzelfde als een Big Mac en een portie friet met mayo. Just saying 🙂

Cruesli = 430 kcal

Yoghurt met cruesli is een populaire ontbijtkeuze, maar in 100 gram cruesli (dat is ongeveer 6-7 eetlepels) zit al gauw 430 kcal, en zelfs in de suikervrije variant zit nog 380 kcal per 100 gram. Dit komt omdat er in de fabriek veel suikers en vetten worden toegevoegd aan de zaden om het nog smakelijker te maken. Heb je een afvalwens of wil je ergens in je menu calorieĂ«n schrappen dan is dit er eentje om bij stil te staan. Ik zelf laat de cruesli voor wat het is, en kies voor een lekker bord havermout 🙂

862129_o

Belegde broodjes = 500 kcal

Belegde broodjes zijn heerlijk, maar ook hiervoor geldt dat je al snel veel meer calorieën binnen krijgt dan wanneer je je eigen brood zou meenemen. 1 belegd broodje gezond bevat al 450-500 kcal, terwijl 3 speltboterhammen met humus slechts 300 kcal bevatten.

Bananenbrood = 158 kcal

Ik vind bananenbrood heerlijk, en een plakje maakt een heerlijk tussendoortje. Maar de verleiding om meer dan 1 plakje te eten is bij mij altijd enorm :). En daar komen dan dus ook weer die calorieën om de hoek kijken, 1 plak bananenbrood bevat namelijk al snel 158 kcal en dat is ongeveer hetzelfde als een stuk slagroomtaart. Uiteraard zijn de ingrediënten van bananenbrood wel gezonder voor je, maar qua calorie inname is het dus wel een om te onthouden.

16122204_693900317434286_757382035_o1 glas wijn = 125 kcal

Als je van wijn houdt, zeker blijven doen, maar als je wilt afvallen doe het dan met mate. 1 glas wijn bevat 125 kcal.

16106888_693900327434285_1769940560_oFruit = 100 kcal

Veel mensen vinden fruit heerlijk. Ik ben eerlijk gezegd niet zo een fan. Dus ik zal niet snel in de verleiding komen om TE veel fruit te eten. Maar sommige mensen denken dat ze er onbeperkt van kunnen eten zonder aan te komen. Dit is echter niet het geval, een middelgrote appel bevat 70 kcal, en een banaan rond de 100 kcal dus als jij de hele dag door fruit eet kan dat aardig oplopen.

Frisdrank = 139 kcal

De meeste mensen weten al wel dat frisdranken niet gezond voor je zijn en daarnaast ook veel calorieën bevatten, maar voor de goede orde 1 blikje cola bevat 139 kcal.

Avocado = 300 kcal

Avocado’s zijn gezond, net als noten bevatten ze een hoog aantal onverzadigde vetten, en onverzadigde vetten passen goed thuis in een gezond eetpatroon. Maar heb je een afvalwens eet avocado dan met mate, 1 hele avocado bevat tussen de 250-300 kcal (afhankelijk van de grootte).

16010655_693900314100953_1128980296_o

Tot slot, wil je afvallen zorg dan voor een gebalanceerd eetpatroon en hou bovenstaande tips in mind. Voor alle duidelijkheid de hierboven beschreven producten zijn dus niet “goed” of “fout” want naar mijn mening bestaat er geen “goed” of “fout” voedsel. Maar als je wilt afvallen eet ze dan met mate. Verdiep je in voeding en stel een eigen menu samen, een menu met producten die jij lekker vindt, een menu dat echt bij jou past en een menu waar je gelukkig van wordt!!

Liefs Sophie

45 gedachten over “De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten!

 1. […] postte ik het artikel: De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! Vandaag leg ik jou uit hoe jij kunt berekenen wat jouw persoonlijke calorie verbruik per dag is. […]

 2. […] Je komt alleen aan in gewicht als je meer calorieĂ«n binnen krijgt dan dat je verbrandt (lees ook “de reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten”). In dit blog leg ik jou uit hoe het nu precies […]

 3. Interessant artikel! Dat van die avocado’s wist ik niet.

 4. […] De reden dat jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 5. […] de reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten […]

 6. […] Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 7. […] Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 8. […] Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 9. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 10. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 11. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 12. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 13. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Waarom “dikke” vrouwen sneller aankomen in gewicht dan “dunne” vrouwen? De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 14. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Waarom “dikke” vrouwen sneller aankomen in gewicht dan “dunne” vrouwen? De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 15. Top maar hell no dat een stuk slagroomtaart maar 158 kcal is 😂 Of het is een verdomd klein stukje.

  1. Hi Mariska 🙂 dankjewel voor je reactie. Ja de grootte van het stuk heeft zeker invloed. Liefs Sophie

 16. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 17. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 18. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 19. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 20. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 21. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 22. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 23. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 24. […] 7 FABELS over bananen, kaas, koolhydraten, eten en afvallen Is het echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! […]

 25. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 26. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 27. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 28. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 29. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 30. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 31. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 32. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 33. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 34. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te […]

 35. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 36. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 37. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 38. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 39. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 40. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 41. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 42. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 43. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

 44. […] echt mogelijk? Gelukkig zijn met “overgewicht”? Van koolhydraten word je dik. Feiten en fabels. De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! 4 tips om van je huis de ultieme ontspanningsplek te maken  7 citaten waardoor ik minder bang ben […]

Geef een reactie