Bereken snel en gemakkelijk hoeveel calorieën JIJ per dag verbruikt

Een paar maanden terug postte ik het artikel: De reden waarom jij niet afvalt komt door deze 10 producten! Vandaag leg ik jou uit hoe jij kunt berekenen wat jouw persoonlijke calorie verbruik per dag is. Op die manier kun jij in combinatie met DIT artikel, een eigen voedingsschema maken waarmee jij WEL afvalt.

TIP: Met de “Fat Secret App” (ik heb eerlijk gezegd een hekel aan de naam, maar goed dat neem ik maar even voor lief) kun je heel handig jouw exacte calorie inname per dag berekenen. Er zit zelfs een barcode scanner in verwerkt zodat je heel gemakkelijk de producten die je eet kunt scannen en op die manier de calorieën kunt bepalen. Mijn advies is echter wel om deze app maar voor 3-4 weken te gebruiken, als middel om inzicht te krijgen, na die 3-4 weken zou je voldoende inzicht moeten hebben om het ook zonder de app af te kunnen.

Jouw persoonlijke calorie verbruik berekenen

Over het algemeen wordt gesteld dat vrouwen 2000 calorieën per dag verbruiken en mannen 3000 calorieën. Maar in feite verschilt dit natuurlijk per persoon, en is dit afhankelijk van hoeveel jij per dag beweegt. Ik leg jou uit hoe jij jouw persoonlijke calorie verbruik per dag kunt uitrekenen. Als eerste is het belangrijk om te bepalen wat jouw activiteitsniveau is: inactief, licht actief, gemiddeld actief, actief, zeer actief. Als je dat gedaan hebt kun je via onderstaande som jouw calorie verbruik meten.

Som om jouw persoonlijke energieverbruik uit te rekenen:
Vrouwen: 655 + (9,6 x gewicht in kilo’s) + (1,8 x lengte in centimeters) – (4,7 x leeftijd in jaren)
Vermenigvuldig de som met onderstaande factor afhankelijke van jouw activiteitsniveau:
Inactief: Zittend werk (niet sporten) 1.2
Licht actief: Zittend werk (1-3 keer per week sporten) 1.4 – 1.5
Gemiddeld actief: Zittend werk (3-5 keer per week sporten) 1.6 – 1.7
Actief: Staand werk (4-7 keer per week sporten) 1.8 – 1.9
Zeer actief: Zwaar werk (meerdere keren per dag sporten) 2.0 – 2.4

Als ik mij zelf even als voorbeeld neem: ik ben 31 jaar, 1.64 lang en ik weeg 57 kilo, ik heb overwegend zittend werk, maar ik wandel wel elke dag minimaal een uur, en ik zwem 1-2 x per week 30 minuten. Ik plaats mij zelf in de categorie “licht actief”.

Ik verbruik per dag dus: 655 + (9,6 x 57=547,2) + (1,8 x 164=295,2) – (4,7 x 31=145,7) = 1351,7

maal 1,4 = 1892,39 calorieën

maal 1,5 = 2027,55 calorieën

Mijn gemiddelde verbruik per dag ligt dus tussen de 1892 en 2028 calorieën. Dit is de hoeveelheid calorieën per dag dat ik kan eten zonder dat ik aankom. Zou ik een afvalwens hebben dan zou ik minimaal 200 kcal onder mijn dagelijkse verbruik moeten gaan zitten, en zou ik willen aankomen dan zou ik minimaal 200 kcal boven mijn dagelijkse verbruik moeten gaan zitten.

Wil je nog nauwkeuriger weten hoeveel je per dag verbruikt, dan kun je ook een activteitstracker aan schaffen. Ik gebruik zelf de Misfit, ik vind dit zelf een prettige omdat de misfit vooral kijkt naar hoe actief je bent en minder de focus legt op de calorieën.

img_2298

En wat heel leuk is, is dat je via de Misfit app ook kunt zien hoe je Misfit vrienden het doen. Zo heb ik in mijn Misfit vrienden groep: mijn moeder, mijn tante en mijn 2 nichtjes.

(ps de getallen die je hieronder ziet zijn het aantal beweegpunten en niet het aantal calorieën).

image1-jpg

Tot slot: REMEMBER dit artikel is bedoeld als extra steuntje om jou te helpen bij een eventuele afvalwens. Maar zorg ervoor dat calorieën tellen geen obsessie wordt. Er zijn veel leukere en belangrijke dingen om je mee bezig te houden in dit leven 🙂

Liefs Sophie

VRAAG NU GRATIS MIJN NIEUW E-BOOK AAN!

gratisebooksovschoice

DOE DE TEST EN ONTDEK OF MIJN WORKSHOP WAT VOOR JOU IS!

Schermafbeelding 2017-04-28 om 20.28.01.png

TOP 5 INSPIRERENDE ARTIKELEN DIE JIJ OOK INTERESSANT ZULT VINDEN!

editieNL
Vandaag zei ik nee tegen een TV interview bij EditieNL. What was I Thinking?!
afvallen
De reden waarom je niet afvalt komt door deze 10 producten!
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht
Is het echt mogelijk gelukkig zijn met overgewicht?
van killerbody naar killermindset
Van Killerbody naar Killermindset!
blog 7 fabels over kaas,bananen, voeding en afvallen
7 Fabels over bananen, kaas, voeding en afvallen

8 Comments

  1. Wat word ik blij van jouw artikel 🙂 Ik volg sinds kort Personal Body Plan en daarvoor had ik me al wat meer verdiept in voeding, maar ik wordt zo gek van al die crashdieeten! & snoepen kan ook prima bij het afvallen als je maar binnen de macro’s blijf.

  2. Hoi Sophie, wat een superhandige methode om te berekenen hoeveel calorieën je per dan ongeveer nodig hebt! Nu zou ik dit voor mezelf graag willen doen, maar ik weet niet zo goed in welk activiteitsniveau ik mezelf moet plaatsen aangezien ik staand/lopend werk doe en hier iedere dag op de fiets naartoe ga, maar verder niet aan sport doe.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: